Barcelona

La Fiscalia Superior de Catalunya veu "marge raonable" per discutir si la consulta encaixa a la Constitució

Així ho ha comunicat al Tribunal Superior de Justícia, que ha de decidir si admet a tràmit la querella interposada per Manos Limpias contra el president Mas per sedició i prevaricació. Tot i això, recalca que el debat jurídic l'hauria de fer el Tribunal Constitucional. L'escrit diu que la diferència entre referèndum i consulta no és clara i que és l'alt tribunal qui ho hauria de decidir.

RedaccióActualitzat
La Fiscalia Superior de Catalunya entén que hi ha un "marge raonable" per discutir si la consulta del 9 de novembre encaixa a la Constitució. Així ho ha comunicat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que ha de decidir si admet a tràmit la querella interposada per Manos Limpias contra el president Mas per sedició i prevaricació. Tot i això, la fiscalia recalca que el debat jurídic l'hauria de fer el Tribunal Constitucional.

L'escrit diu que la diferència entre referèndum i consulta no és clara i que és l'alt tribunal qui ho hauria de decidir. Segons el fiscal, tant Generalitat com govern espanyol tindrien competències per fer una consulta com la que han plantejat els partits que la promouen. La fiscalia també nega que es pugui considerar prevaricació la decisió política del president Artur Mas de convocar una consulta.

Troba, a més, que la creació del Consell Assessor per a la Transició Nacional no representa cap despesa per a l'erari públic. A més, deixa clar que les decisions o declaracions del president al Parlament estan protegides per l'article 57 de l'Estatut i el 71 de la Constitució, que garanteix que els parlamentaris es puguin expressar en plena llibertat.

Aquest és l'argumentari que ha fet servir la fiscalia per recomanar arxivar la querella del sindicat Manos Limpias contra Artur Mas per sedició i prevaricació. 
DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut