Londres

La fiscalia sueca tanca les acusacions d'assetjament sexual contra Assange

El fundador de Wikileaks, que està refugiat a l'ambaixada de l'Equador des de fa tres anys, encara haurà d'esperar cinc anys més si vol que prescrigui l'acusació de violació

Actualitzat

La fiscalia de Suècia ha tancat una part de les acusacions contra el fundador de Wikileaks, Julian Assange, per prescripció dels càrrecs d'assetjament sexual que van presentar dues ciutadanes sueques. "Assange ha estat voluntàriament lluny de la justícia refugiant-se a l'ambaixada equatoriana. Ara que el termini de prescripció ha passat per a alguns càrrecs, em veig obligada a suspendre la investigació", ha lamentat la fiscal Marianne Ny.

Assange, que està refugiat a l'ambaixada de l'Equador des de fa tres anys, encara haurà d'esperar cinc anys més si vol que prescrigui l'acusació de violació que també ha d'afrontar. El fundador de Wikileaks s'ha negat reiteradament a acudir a Suècia per respondre d'aquests càrrecs perquè vol evitar l'eventual extradició als Estats Units, on se'l persegueix per filtracions massives de documentació confidencial.

Una alternativa hauria estat fer l'interrogatori a l'ambaixada equatoriana de Londres, però per fer-ho calia l'autorització tant de les autoritats britàniques com de les de Quito, que no ha obtingut.

Londres protestarà davant el govern equatorià

D'altra banda, el govern britànic ha anunciat que l'ambaixador del Regne Unit a Quito presentarà una protesta formal davant del govern de l'Equador per donar asil al fundador de Wikileaks a la seva delegació a Londres. "Equador ha de reconèixer que la seva decisió de donar asil a Assange fa més de tres anys ha impedit que la justícia seguís el seu curs", afirma el secretari d'Estat d'Exteriors, Hugo Swire, en un comunicat.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut