Joaquim Forn i Jordi Sànchez
Joaquim Forn i Jordi Sànchez
Barcelona

La fiscalia s'oposa que Forn i Sànchez surtin en llibertat provisional

La fiscalia del Suprem considera que es manté el risc de reiteració delictiva

RedaccióActualitzat

La fiscalia del Tribunal Suprem s'oposa a la llibertat de Joaquim Forn i Jordi Sànchez perquè considera que es manté el risc de reiteració delictiva. La fiscalia ha presentat aquests escrits en resposta a les peticions que van formular els advocats de Forn i Sànchez després de declarar davant del magistrat Pablo Llarena, que ara tindrà l'última paraula.

La fiscalia considera que l'acatament del marc legal que van manifestar Forn i Sànchez no conjura el risc que puguin reincidir en els delictes.

Els dos diputats van demanar la seva posada en llibertat després que Llarena va declarar la incapacitat de l'exvicepresident Oriol Junqueras, de Forn i de Sànchez per acudir als plens del Parlament, tot i que va obrir la porta perquè la mesa del Parlament arbitrés la seva delegació de vot.

En l'escrit de la defensa de Sànchez s'argumentava que no hi havia risc de reiteració delictiva i ho justificava pel fet que ja no té capacitat de mobilització popular perquè ja no és president de l'ANC i perquè la seva condició de diputat electe comportava jurar o prometre acatar la Constitució, i insistia que en cap cas donaria suport a la via unilateral. També destacava que la situació a Catalunya s'havia normalitzat.

Per la seva banda, entre els arguments esgrimits per l'advocat de Joaquim Forn hi havia que els Mossos no van actuar amb passivitat durant les jornades investigades i que, en tot cas, el dispositiu policial no tenia control funcional per part del conseller d'Interior.

ARXIVAT A:
Procés catalàArticle 155Govern empresonat
Anar al contingut