Sànchez, Rull i Turull demanen fer campanya durant els recessos del judici al Suprem
Jordi Turull, Jordi Sànchez i Josep Rull durant el judici darrere dels seus advocats (ACN)

La Fiscalia s'oposa que es faci campanya en els recessos del judici per "evitar tumults"

Sànchez, Rull i Turull van demanar permís per sortir i poder fer entrevistes, espots i rodes de premsa en els recessos al Tribunal Suprem

Actualitzat

La Fiscalia s'oposa a la petició de Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull al Tribunal Suprem perquè els facilitin poder participar en la campanya electoral del 28A. En un comunicat, la Fiscalia rebutja que els candidats presos tinguin permís per sortir i puguin fer entrevistes, espots i rodes de premsa en els recessos al Tribunal Suprem, com havia sol·licitat l'advocat de tots tres, Jordi Pina.

La fiscalia defensa la presó comunicada i sense fiança al·legant que aquests permisos penitenciaris "possibilitarien les situacions de risc" com "l'impuls de mobilitzacions immediates" i que "poden aprofitar-se per propiciar tumults".

"La presó provisional comunicada i sense fiança del sol·licitant es va adoptar pel risc que l'investigat pogués impulsar mobilitzacions públiques violentes (o greument contràries a l'ordre públic i la pau social), semblants a les que en aquest procediment se li atribueixen.

D'aquesta manera, les autoritzacions que ara reclamen de sortida del centre penitenciari, o de participació en mitjans de comunicació, precisament possibilitarien les situacions de risc que la presó ha tractat de conjurar, doncs no només facultarien l'impuls de mobilitzacions immediates, sinó que poden aprofitar-se per propiciar que els tumults es materialitzin".

Jordi Pina va demanar que Sànchez, Turull i Rull poguessin "gaudir" de "la màxima igualtat possible respecte als altres candidats i va demanar que tinguessin permís per sortir o que poguessin dedicar les estones que estan esperant el Tribunal Suprem per gravar espots electorals i a fer entrevistes i rodes de premsa.

ARXIVAT A:
Judici procésEleccions 28AProcés català
Anar al contingut