El Suprem rebutja la llibertat provisional dels presos fins a la sentència del judici
Els acusats independentistes l'últim dia del judici del procés

La Fiscalia s'oposa a la llibertat dels presos pels al·legats finals del judici

L'informe del Ministeri Fiscal vol que Forcadell, Sànchez, Rull, Turull, Bassa i Forn continuïn a la presó perquè hi ha risc de reiteració del delicte com "van manifestar en l'exercici del dret a l'última paraula"

Actualitzat

La Fiscalia vol que els presos independentistes continuïn a la presó fins que es conegui el contingut de la sentència del judici del procés. El Ministeri Fiscal s'ha posicionat aquest dilluns sobre les sol·licituds de llibertat de Carme Forcadell, Josep Rull, Jordi Sànchez, Jordi Turull, Dolors Bassa i Joaquim Forn que van presentar les defenses dels acusats quan el judici del procés va quedar vist per a sentència.

La Fiscalia, en el seu escrit, defensa que els tres supòsits pels quals es va dictar la presó preventiva no han variat: la gravetat del delicte de què se'ls acusa, el risc de fuga i el perill de reiteració. Defensa, a més, que la celebració del judici ha servit per provar "la participació dels acusats en el més greu delicte contra l'ordre constitucional".

A l'acabar el judici el passat 11 de juny, els advocats de la defensa van demanar la llibertat dels presos independentistes a l'entendre que ja no era necessari assegurar la seva presència al judici oral. També van al·legar que no existia risc de fuga per l'arrelament familiar i que es podien adoptar mesures menys greus per als acusats.


Últim torn de paraula: "rebuig a la restauració de l'ordre jurídic" i "hi tornarien"

L'escrit de la Fiscalia fet públic aquest dilluns assegura que, sobre el "risc de reiteració delictiva", els acusats estan lluny de qualsevol sentiment de penediment. Manté que en el seu torn d'última paraula, els presos independentistes van insistir en el "rebuig frontal a la restauració de l'ordre jurídic per part de l'Estat" i que "tornarien a cometre els delicties".

En l'informe diu que el risc de fuga no fa referència a la presència en un judici que ja s'ha celebrat, sinó que ho justifica per "la impossibilitat d'execució d'una eventual sentència condemnatòria". En aquest sentit, assenyala la particularitat que un cop es conegui la sentència serà ferma immediatament perquè no hi ha possibilitat de recurs.

Pel que fa a la gravetat dels delictes, el Ministeri Fiscal s'agafa al fet que han estat elevades com a definitives les acusacions i les sol·licituds de penes.
 

Escrit de la Fiscalia sobre la llibertat de Forcadell, Sànchez, Rull i Turull 

 

 

Escrit de la Fiscalia sobre la llibertat de Bassa i Forn

ARXIVAT A:
Judici procés
Anar al contingut