La fiscalia recorrerà l'absolució de Vela en la primera sentència de nadons robats

Es tracta de la primera sentència de nadons robats

Actualitzat

La Fiscalia de Madrid recorrerà l'absolució del doctor Vela, en la primera sentència que hi ha hagut a l'estat espanyol pels anomenats "nadons robats".
Tot i que el tribunal considera provat que va donar en adopció, de manera il·legal i irregular Inés Madrigal, acabada de néixer, a una família que no podia tenir fills, no el condemna per prescripció dels delictes.

En el seu recurs, la fiscalia, que sol·licitava 11 anys de presó per al doctor Vela, demanarà que es revisi la figura de la prescripció que ha dictaminat l'Audiència de Madrid perquè considera que infringeix la llei.

El ministeri públic recorrerà la decisió al Tribunal Suprem els pròxims dies i se sumarà així el recurs que presentarà Madrigal. La seva defensa considera que un delicte no pot prescriure quan algú no és conscient de ser-ne víctima.

Notícia relacionada: Els casos de nadons robats podrien arribar a 300.000 a tot Espanya, del 1938 al 1996

L'anunci del recurs arriba l'endemà que l'Audiència de Madrid absolgués l'únic acusat en el primer cas de nadons robats, el ginecòleg Eduardo Vela, de 84 anys, perquè considera que han prescrit els delictes dels quals se l'acusava. El tribunal, però, diu que ha quedat provat "de manera incontestable" que va entregar Inés Madrigal el 1969 a una família fora dels canals legals i amb un certificat fals, que deia que havia assistit al part de la mare adoptiva. Precisament aquest certificat ha estat la principal prova de càrrec, però el metge diu que no és conscient d'haver firmat mai aquest document.

El cas va arribar a judici després que la mare de la denunciant va admetre que ella no era la mare biològica i va assenyalar el doctor Vela com la persona que li havia proporcionar el nadó al marge de la legalitat. Les proves d'ADN van corroborar que no eren mare i filla biològiques.

ARXIVAT A:
Menors
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut