Façana de l'institut El Palau de Sant Andreu de la Barca
Façana de l'institut El Palau de Sant Andreu de la Barca
Sant Andreu de la Barca

El fiscal recorre l'arxivament de la causa dels 5 professors de Sant Andreu de la Barca

El fiscal no està d'acord amb la decisió del jutge de Martorell i insisteix que els professors van humiliar fills de guàrdies civils

Actualitzat

La fiscalia de Barcelona no està d'acord amb el jutge de Martorell que va arxivar la causa contra cinc professors de l'Institut El Palau, de Sant Andreu de la Barca. I per això ha recorregut la decisió a l'Audiència.

La fiscalia, que va ser qui va presentar la denúncia, considera que els professors van humiliar fills de guàrdies civils amb comentaris sobre l'operatiu policial de l'1 d'octubre.


Recurs contra la divisió de la causa

La fiscalia ja va presentar fa una setmana un recurs contra la decisió del jutjat de Martorell de dividir en dues la causa contra els nou professors de l'IES El Palau de Sant Andreu de la Barca. Una pels fets del 20 d'octubre -dies després del referèndum quan s'hauria obligat els fills de guàrdies civils a identificar-se davant la convocatòria d'una vaga independentista d'estudiants uns dies més tard- i una altra pels que haurien tingut lloc el 2 d'octubre, l'endemà del referèndum, en què presumptament s'haurien proferit crits contra la Guàrdia Civil i la policia espanyola.

La fiscalia entén que els fets del 20 d'octubre no s'entendrien per separat dels del dia 2.

Causes obertes

Actualment el jutjat d'instrucció número 3 de Martorell investiga un dels nou docents denunciats per uns fets del 20 d'octubre quan hauria demanat als fills de guàrdies civils que s'identifiquessin, i per d'altra banda el jutjat d'instrucció número 7 de Martorell ha de decidir si admet la denúncia per uns altres fets el dia 2 d'octubre.

Anar al contingut