Roger Torrent i Adriana Delgado, en la primera jornada del judici
Roger Torrent i Adriana Delgado, en la primera jornada del judici (Europa Press / David Zorrakino)

La Fiscalia recorre l'absolució de Torrent i els membres independentistes de la mesa

La Fiscalia Superior de Catalunya presentarà un recurs al Tribunal Suprem argumentant, entre altres coses, que se li va denegar una diligència de prova

RedaccióActualitzat

La Fiscalia Superior de Catalunya presentarà un recurs davant del Tribunal Suprem contra l'absolució de l'expresident del Parlament, Roger Torrent i la resta de membres independentistes de la mesa del 2019.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) els va absoldre del delicte de desobediència per permetre debatre sobre monarquia i autodeterminació. La Fiscalia demanava un any i vuit mesos d'inhabilitació per a Roger Torrent, Josep Costa i Eusebi Campdepadrós, més 30.000 euros de multa, i un any i quatre mesos per a Adriana Delgado més 25.000 euros de multa.

Els motius del recurs que ha anunciat aquest dimarts són la infracció d'un precepte constitucional, la infracció de llei i el trencament de forma per haver denegat a la Fiscalia una diligència de prova.

En concret, el ministeri públic va sol·licitar, en la fase de qüestions prèvies del judici, que se suspengués la vista perquè encara no s'havia resolt un incident de nul·litat que havia presentat la mateixa Fiscalia contra la recusació del president del TSJC, Jesús María Barrientos.

El ministeri públic ja va anunciar protesta perquè el tribunal no va acceptar com a prova tota la documentació referida a la recusació ni es va esperar que la recusació fos 100% confirmada.

Per la seva banda, Josep Costa va anunciar que portarà la sentència absolutòria a Estrasburg perquè, malgrat l'absolució, "no reconeix la inviolabilitat parlamentària" com a diputat "ni la sobirania del Parlament". L'advocat de Torrent, Andreu van den Eynde, va explicar que estudiarà la possibilitat de presentar també el recurs.

ARXIVAT A:
JudicialProcés catalàRoger TorrentTSJCParlament de Catalunya
Anar al contingut