El tercer tinent d'alcalde de Badalona, José Téllez, surt de la Ciutat de la Justícia amb el puny alçat, el 9 de novembre del 2017 (horitzontal)
El tercer tinent d'alcalde de Badalona, José Téllez, surt de la Ciutat de la Justícia amb el puny alçat, el 9 de novembre del 2017 (horitzontal)

La Fiscalia recorre l'absolució de Téllez pels cartells del referèndum

El Tribunal Suprem haurà de decidir ara si anul·la la sentència de l'Audiència de Barcelona, que el va absoldre per desobediència

Actualitzat

La Fiscalia recorre l'absolució de l'exregidor de Badalona José Téllez pel cas dels cartells del referèndum, i el Tribunal Suprem tindrà, ara, l'última paraula. Els fets es remunten al 25 de setembre del 2017, pocs dies abans del referèndum, quan Téllez va agafar uns cartells amb propaganda independentista d'un cotxe de la Guàrdia Urbana, en presència també de Jordi Cuixart.

Un jutjat d'instrucció va condemnar-lo per desobediència, però l'Audiència de Barcelona el va acabar absolent. Uns fets que la Fiscalia no vol que quedin impunes, ja que formen part de la seva acusació contra Cuixart.

La Fiscalia considera que sí que va desobeir. En un escrit de deu pàgines, firmat per la fiscal María Ángeles Garrido Lorenzo, la Fiscalia considera que Téllez tenia la voluntat d'agafar els cartells perquè es tornessin a fer servir i que això comporta "incomplir" les ordres de la Fiscalia. En aquest sentit, asseguren que perquè existeixi delicte de desobediència n'hi ha prou que la persona "conegui l'existència de l'ordre i que la seva conducta s'oposi al compliment de la mateixa".

El Tribunal Suprem haurà de decidir ara si anul·la sentència presentada per l'Audiència de Barcelona. La sentència es podia recórrer en cassació i és el que ha fet la Fiscalia del Tribunal Suprem, que s'oposa que l'extinent d'alcalde quedi absolt.

ARXIVAT A:
Procés catalàJudici procésReferèndum 1-O
Anar al contingut