Recurs de la Fiscalia contra les sortides laborals de Forn
Joaquim Forn, amb la seva filla, sortint de Lledoners (ACN / Gemma Aleman)

La Fiscalia recorre davant l'Audiència les sortides laborals de Joaquim Forn

Afirma que el 100.2 és una mesura excepcional, però que s'està aplicant a tots els presos del procés i que això demostra que "l'excepcionalitat s'ha convertit en generalitat"

RedaccióActualitzat

La Fiscalia presenta un recurs davant l'Audiència de Barcelona contra les sortides laborals de Joaquim Forn. Un recurs que arriba després que el jutjat de vigilància penitenciària avalés que l'exconseller d'Interior pogués sortir a treballar tot i l'oposició del fiscal. Ara, el ministeri públic envia la petició a l'Audiència.

En el seu escrit diu que s'està aplicant el 100.2 com un grau intermig entre el segon i el tercer, i remarca que la llei preveu que sigui una mesura excepcional. "Dels nou presos del procés a tots se'ls ha concedit, cosa que posa en evidència que l'excepcionalitat exigida per l'article 100.2 s'ha convertit en una generalitat", afirma la Fiscalia.

Subratlla, a més, que el contingut del règim del 100.2 que s'aplica a Forn, treballant a Mediapro, "no influirà de forma positiva en les carències de tractament de l'intern", perquè l'exconseller no necessita reinserir-se laboralment ni socialment.

La Fiscalia destaca que no existeix relació entre el delicte comès per Forn, en matèria d'ordre públic, i la realització de l'activitat laboral. També critica que a la presó no s'hagi sotmès a cap programa relacionat amb els fets pels quals va ser condemnat.

Joaquim Forn està condemnat a 10 anys i mig de presó pel delicte de sedició.
 

Recurs de la fiscalia contra les sortides laborals de Forn
Joaquim Forn als passadissos del Parlament, el 28 de gener (ACN / Gerard Artigas)


Sortides de 12 hores i mitja diàries

L'exconseller Forn va sortir de la presó de Lledoners el dijous, 20 de febrer, per primera vegada, per anar a treballar, en aplicació de l'article 100.2 del reglament penitenciari. El confinament per la crisi sanitària ha interromput aquestes sortides.

En aplicació del 100.2, Forn pot estar fora de la presó 12 hores i mitja diàries, per treballar, durant cinc dies a la setmana. Així ho va aprovar la junta de tractament del Centre Penitenciari de Lledoners.

Treballa com a jurista a la productora Mediapro, tal com va anunciar Jaume Roures, fundador i màxim directiu de l'empresa. L'exconseller d'Interior s'ocupa de qüestions relacionades amb el dret públic, la seva especialitat.

Forn va ser el quart dels presos independentistes que van sortir en aplicació de l'article 100.2 del reglament penitenciari. Abans van sortir Carme Forcadell, Dolors Bassa i Jordi Cuixart.

ARXIVAT A:
Procés catalàJoaquim FornJudicial
Anar al contingut