Jordi Sànchez
Jordi Sànchez
Madrid

La fiscalia rebutja que Jordi Sànchez pugui assistir a la investidura

El ministeri públic considera que persisteix el risc de reiteració delictiva, que aquest és "extraordinari" i que pot tenir lloc en "seu parlamentària"

RedaccióActualitzat

La fiscalia s'oposa a la llibertat de Jordi Sànchez i també al permís perquè pugui assistir al debat d'investidura de dilluns, al qual ha estat proposat com a candidat a la presidència de la Generalitat.
 

 

Ho ha fet en un escrit dirigit al jutge del Suprem, Pablo Llarena, que és qui té l'última paraula i que finalment l'ha exercida aquest mateix divendres: ha decidit no deixar en llibertat ni concedir Sànchez permís per anar al Parlament perquè considera que hi ha "risc de reiteració delictiva".

Risc "extraordinari", segons la fiscalia

En el document que li ha remès, la fiscalia argumenta que persisteix el risc de reiteració delictiva i que aquest és "extraordinari". El fiscal del Suprem esmenta l'acord d'investidura d'ERC i JxCat d'aquest dijous per argumentar-ho i també la gravetat dels delictes que se li imputen.<

 

 

La fiscalia considera, que a diferència del candidat d'Herri Batasuna acusat de pertànyer a banda armada i que com a pres preventiu va poder defensar la seva candidatura a lehendakari, en el cas de Sànchez la reiteració delictiva pot tenir lloc en "seu parlamentària".

Llarena, que instrueix la causa contra els dirigents independentistes per rebel·lió o sedició, va demanar un informe sobre la petició de llibertat feta per la defensa de Sànchez, tant a la fiscalia com a l'acusació particular, exercida per Vox.

La defensa de Sànchez havia demanat la seva llibertat i, si no l'hi concedeixen, un permís penitenciari per poder assistir al ple de dilluns. El president del Parlament, Roger Torrent, també va reclamar a Llarena per carta que "acordés el necessari" perquè Sànchez pogués ser en el debat d'investidura.

Vox, per la seva banda, ha dit que esgotarà el termini per presentar les seves al·legacions. Finalment Llarena no ha esperat a aquestes al·legacions, i ha decidit denegar-li el permís.

ARXIVAT A:
IndependènciaProcés catalàInvestidura
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut