La Fiscalia rebaixa de 9 a 3 milions la suma que reclamen als líders del procés per l'1-O

La demanda afecta una trentena d'exalts càrrecs de la Generalitat per l'organització de l'1-O i l'acció exterior dels governs d'Artur Mas i Carles Puigdemont

Actualitzat

La Fiscalia rebaixa a gairebé una tercera part la quantitat que reclama el Tribunal de Comptes per l'organització de l'1-O i la promoció del procés a l'exterior a exalts càrrecs i funcionaris de la Generalitat.

El ministeri públic, que ha presentat al tribunal la demanda per responsabilitat comptable, demana als encausats 3,4 milions d'euros, lluny dels 9 milions calculats per la magistrada instructora.

La Fiscalia descompta les despeses per organitzar actes en defensa del procés com els viatges per conferències o actes culturals per defensar el dret a l'autodeterminació, perquè entén que forma part de la llibertat ideològica.

Tampoc té en compte les despeses per l'ús de locals públics per a les votacions del referèndum i els treballs encarregats a Unipost per a la impressió i distribució del material, perquè considera que no van arribar a executar-se.

Entre els processats que es beneficiaran d'aquesta rebaixa hi ha els expresidents Carles Puigdemont i Artur Mas, l'exvicepresident Oriol Junqueras i diversos exconsellers, com Raül Romeva o Dolors Bassa.

La demanda, que consta de 130 folis i s'agrupa en més de 29 conceptes comptables, ajunta dues causes: una, pels recursos destinats a muntar el referèndum de l'1 d'octubre i, l'altra, pels diners que s'haurien gastat per promocionar el procés a l'estranger entre el 2011 i el 2017.

En l'organització de l'1-O, la Fiscalia exclou Rull, Forn, Mundó, Vila i Borràs, que sí que constaven en la instrucció del Tribunal de Comptes i els interventors de la Generalitat.

En canvi, es mantenen entre els acusats els exconsellers --que qualifica de "rebels"-- Toni Comín i Lluís Puig, però no a Clara Ponsatí ni Meritxell Serret.

Ara el Tribunal de Comtes ha de dir si accepta o no la demanda de la Fiscalia.

 

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OProcés catalàMalversació
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut