Fèlix Millet, Jordi Montull i Gemma Montull
Fèlix Millet, Jordi Montull i Gemma Montull
Barcelona

La fiscalia rebaixa a la meitat les penes de presó per a Fèlix Millet i Jordi Montull

A Gemma Montull només li demana 3 anys de presó, un d'ells substituïble per una multa, que li permeten evitar la presó

Redacció Actualitzat

Tram final del judici pel cas de l'espoli del Palau amb la presentació per part de la fiscalia i les acusacions de les penes definitives que demanen per als 17 acusats, després dels pactes amb Fèlix Millet i Jordi Montull amb la fiscalia. A les seves conclusions, la fiscalia ha rebaixat fins a pràcticament la meitat les penes de presó demanades per als màxims responsables al Palau de la Música.

Així, ara demana per a Millet una pena de presó de 14 anys i 9 mesos i 20 milions d'euros de multa, i per a Jordi Montull 10 anys i 10 mesos de presó, i també 20 milions d'euros de multa. Per a tots dos, el ministeri públic demanava 27 anys i mig de presó.

El fiscal ha rebaixat considerablement la pena demanada per a Gemma Montull en passar d'acusar-la de coautora a còmplice. Dels 26 anys de presó que li demanava inicialment, ara demana una pena de 3 anys, dos per apropiació indeguda i malversació i un altre per blanqueig de capitals. Aquest darrer any de presó és substituïble per una multa de 14.600 euros. A més dels dos anys de presó, la fiscalia demana per a la filla Montull una multa de 10 milions d'euros. Això permetria, a Gemma Montull, que també va fer un pacte amb la fiscalia, evitar la presó. A l'exdirectora financera del Palau se li ha rebaixat la petició de pena en aplicació dels atenuants de confessió i reparació del dany.

En la declaració del març, tant Fèlix Millet com Jordi Montull i la seva filla Gemma van reconèixer haver participat en el saqueig de l'entitat cultural i van assegurar que part dels diners va anar a parar a CDC en "comissions" que els feia arribar Ferrovial a canvi de l'adjudicació d'obra pública.

Per contra, la fiscalia ha elevat a 8 anys de presó la seva petició de condemna per a l'extresorer de CDC Daniel Osàcar, mig any més del que havia sol·licitat al principi. En concret, el fiscal anticorrupció Emilio Sánchez Ulled ha elevat la pena per a Osàcar relativa al delicte de tràfic d'influències. L'ha elevat fins a 2 anys de presó –davant de l'any i mig que demanava inicialment–, i ha mantingut els 6 anys de presó per blanqueig.

El fiscal també ha augmentat en mig any les penes per als exdirectius de Ferrovial: per a Pedro Buenaventura i Juan Elizaga demana ara 5 anys de presó per a cadascun.

Per a l'exdirectora general del Palau de la Música Rosa Garicano, a qui el fiscal demanava en principi una pena de vuit anys i mig de presó i una multa de dotze milions, el ministeri públic ha sol·licitat finalment 6 anys i mig i una multa de 5 milions.

S'esperava amb interès què diria l'advocat del Consorci del Palau després de la picabaralla política per si l'ens públic acusava Convergència i Ferrovial. En les seves conclusions finals, però, només acusen els exdirectius del Palau. Ara bé, segons fonts judicials, com que les defenses encara no han presentat les conclusions definitives, el Consorci podria canviar-les si ho decidís a la reunió prevista per dimarts de la setmana que ve.

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut