Lluís Corominas, en una nova sessió del judici pel "cas Tous" (Foto: EFE)
Lluís Corominas, en una nova sessió del judici pel "cas Tous" (Foto: EFE)
Barcelona

La Fiscalia rebaixa a 7 anys i mig la petició de pena per al gendre dels Tous

La Fiscalia ha rebaixat d'onze a set anys i mig de presó la petició de condemna per al gendre dels joiers Tous. El ministeri públic rebaixa la petició per a Lluís Corominas, acusat de matar d'un tret un presumpte lladre que pretenia entrar a robar al xalet dels seus sogres, al desembre del 2006. Segons consta a l'escrit de conclusions definitives, considera que no hi va haver una intenció tan clara de matar els dos presumptes lladres, sinó que Corominas els va disparar amb el propòsit d'evitar que fugissin.

Actualitzat
La Fiscalia demana 7,5 anys de presó per a Lluís Corominas en lloc dels 11 inicials després d'introduir un canvi substancial pel que fa a la intenció del gendre de la família Tous. El ministeri públic ha admès que els trets de Corominas -primer contra un lladre i després contra l'altre- anaven dirigits al lateral esquerre del vehicle, i no es van disparar amb la intenció de matar-los. Segons el nou relat dels fets, el que va succeir finalment és que un d'aquests trets va acabar impactant contra l'assaltant.

Rebaixa pels atenuants

Aquestes circumstàncies suposen una rebaixa d'un grau en la pena sol·licitada per a Corominas, a qui la Fiscalia aplica ara els atenuants de reparació del dany i d'obcecació, després que el gendre dels Tous va pagar 150.000 euros a la família del difunt. Concretament, el ministeri públic considera que l'acusat va actuar amb les facultats lleugerament minvades pel "clima d'inseguretat ciutadana" que es respirava aquells dies, per l'altre intent de robatori tres dies abans a la mateixa finca i per l'avís del vigilant aquella nit per la presència d'intrusos al domicili.

A la pràctica sí que exercia

Pel que fa al càrrec que ostentava Corominas aquella nit, la Fiscalia ha retocat la seva qualificació inicial després que l'acusat va negar que fos el director de seguretat dels Tous. Ara, el ministeri fiscal diu que, malgrat que legalment no exercia cap activitat professional, sí que estava habilitat per al càrrec i a la pràctica actuava de coordinador de la seguretat privada de la família Tous.

L'acusació pública, que demanava que Corominas pagués una indemnització de 210.000 euros a la vídua i el fill del lladre mort, ha sol·licitat també en les seves conclusions definitives 60.000 euros més per als pares de la víctima.

La petició de la família

Per la seva part, l'acusació particular exercida per la família del suposat lladre ha rebaixat també la seva petició de pena a 11,5 anys de presó des dels 14 anys inicials. Reconeix l'atenuant de reparació del dany, després que l'acusat ha pagat els 150.000 euros a la dona i el fill de la víctima.

No obstant això, la família del suposat lladre mort, Sinani Gazmend, continua reclamant 400.000 euros d'indemnització i, a diferència de la fiscal, no reconeix l'atenuant d'obcecació en el processat.
Anar al contingut