Agents de la Guàrdia Civil, el 23 de setembre en plena operació Judes

La Fiscalia proposa ara la llibertat sota fiança per a tres CDR de l'operació Judes

Fins ara, havia defensat mantenir-los a la presó sense fiança
Redacció Actualitzat
TEMA:
Operació Judes

La Fiscalia de l'Audiència Nacional ha canviat d'opinió: després de defensar mantenir-los en presó sense fiança, aquest dilluns ha proposat que 3 dels 7 CDR empresonats el 23S quedin en llibertat sota fiança.

Els set detinguts en l'anomenada operació Judes van ingressar a la presó de Soto del Real el setembre passat acusats de càrrecs de terrorisme.

Ara la Fiscalia planteja que tres dels detinguts, Eduard Garzón, Xavier Duch i Xavier Buigas, puguin quedar en llibertat sota fiança de 9.000 euros cadascun. La decisió final la prendrà el jutge Manuel García Castellón.


Ordre de presó anul·lada

A tots tres, a més de un quart detingut, Alexis Codina, el 19 de novembre la sala penal de l'Audiència Nacional els va anul·lar l'ordre de presó perquè va considerar que en la vista que es va decidir empresonar-los no se'ls havia donat la informació a la qual tenien dret.

Malgrat això, García Castellón va decidir l'endemà mantenir-los en presó preventiva, una decisió que les seves defenses van considerar "una nova maniobra per mantenir el segrest".

Ara que la Fiscalia ha canviat de parer en tres dels casos, caldrà veure si el jutge els deixa en llibertat o no.

ARXIVAT A:
CDR Operació Judes Procés català
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut