Carme Forcadell (ACN)
Carme Forcadell (ACN)
Madrid

La fiscalia prepara la querella contra Forcadell per desobediència i prevaricació

Són els mateixos delictes pels quals aquesta setmana el Suprem ha demanat al Congrés un suplicatori per a Francesc Homs i també els mateixos contra Mas, Ortega i Rigau

RedaccióActualitzat

Fiscalia ja prepara la querella contra la presidenta del Parlament i estudia acusar Carme Forcadell de dos delictes, un de desobediència i l'altre de prevaricació, per permetre la votació al Parlament de les conclusions de la comissió del procés, el full de ruta de desconnexió amb Espanya.

Són els mateixos delictes pels quals aquesta setmana el Suprem ha demanat al Congrés un suplicatori per a Francesc Homs i també els mateixos contra Mas, Ortega i Rigau.

Són els mateixos delictes, però per una raó diferent. En aquest cas, la querella contra Carme Forcadell és per haver autoritzat la votació d'una comissió parlamentària, prohibida expressament pel Tribunal Constitucional. La fiscalia considera que hi ha desobediència i prevaricació perquè la iniciativa pretén la ruptura de la unitat d'Espanya.

Una de les incògnites és saber si la querella afectarà només Carme Forcadell o s'ampliarà als portaveus de Junts pel Sí i la CUP. En aquest cas, Jordi Turull i Anna Gabriel podrien ser acusats de desobediència perquè van tenir un paper important en la creació i defensa de la iniciativa.

Fonts de la fiscalia asseguren que seria perfectament possible. I és que el Tribunal Constitucional va resoldre dijous que la responsabilitat podria anar més enllà de Carme Forcadell, tot i que no va precisar cap nom. Serà la fiscalia, també, qui ho haurà de decidir.

Aquest és un dels escenaris que dibuixa la fiscalia, tot i que encara no està del tot decidit, segons fonts fiscals.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut