La Fiscalia no veu cap delicte del govern espanyol en la gestió de la pandèmia
La seu de la Fiscalia General de l'Estat a Madrid (ACN)

La Fiscalia no veu cap delicte del govern espanyol en la gestió de la pandèmia

Demana al Suprem que desestimi les 20 querelles presentades perquè diu que no proven cap relació entre les decisions de l'executiu i els morts de Covid-19

Redacció/ACNActualitzat

La Fiscalia ha demanat al Tribunal Suprem que no admeti a tràmit les querelles contra membres del govern espanyol per la gestió durant la pandèmia.

Es tracta d'una vintena de denúncies presentades per entitats com els sindicats de metges i d'infermeres, per la falta de material durant l'estat d'alarma.

Querelles de Vox i Hazte Oír

També ha presentat querella el partit polític Vox, entitats com HazteOir.org, l'Associació d'Advocats Cristians o associacions de guàrdies civils i policies locals.

L'informe, de 300 pàgines i signat pel tinent fiscal del Suprem Luis Navajas, afirma que no hi ha indicis de delicte contra cap dels membres del govern de Pedro Sánchez.

Cap connexió causa-efecte

Segons aquest informe, les querelles no aporten cap element probatori que les avali "raonablement", de manera que permeti una connexió de causa-efecte.

En aquest sentit, l'informe diu que dels 5 casos concrets de persones mortes esmentats en les querelles no s'acredita les circumstàncies de la seva mort, ni tan sols si van morir de Covid-19.

També assegura que és impossible afirmar que s'hauria pogut preveure la pandèmia, tal com sostenen algunes de les querelles.

 

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut