Madrid

La fiscalia investigarà la trama d'espionatge del PP de Madrid

La presumpta trama d'espionatge del PP de Madrid ha acabat arribant a mans de la fiscalia. Dos dels càrrecs públics que haurien estat seguits durant els mesos previs al Congrés del PP, així com el mateix govern de Madrid, han demanat a la fiscalia que s'investigui què hi ha de cert en les informacions publicades pel diari "El País" que apunten a una xarxa d'espionatge al si del PP amb diners públics. Per la seva banda, Rajoy ha demanat a Aguirre que aclareixi els fets i ha advertit que farà rodar caps si es demostra l'espionatge. Ahir, l'alcalde de Madrid, Alberto Ruiz-Gallardón, va assegurar que a ell no se li hauria ocorregut mai crear una unitat policial com la sospitosa dels seguiments.

Actualitzat
El presumpte cas d'espionatge a l'interior del PP entre bàndols enfrontats s'embolica. Mariano Rajoy ha deixat clar que vol arribar fins al fons de la qüestió i que no pensa passar per alt uns fets així si es demostra la seva existència. Rodaran caps. El cas ja és a mans de la fiscalia. Mentre, la veu d'un dels acèrrims detractors d'Esperanza Aguirre, la de l'alcalde madrileny Alberto Ruiz-Gallardón es va fer sentir ahir a la nit al programa "59 segundos" de TVE. Gallardón va afirmar que durant la seva presidència de la Comunitat de Madrid "mai" se li hauria acudit crear una unitat policial com la que pressumptament hauria organitzat el conseller del govern Aguirre, Francisco Granados. Gallardón va afegir de forma rotunda que si ell hagués detectat una cosa així "ho hauria dissolt" de manera immediata.

Un càrrec d'Aguirre caigut en desgràcia

El govern d'Aguirre també hauria espiat un conseller pròxim a Rajoy. Així ho publica el diari "El País" aquest dijous, que apunta que Alfredo Prada, aleshores càrrec de l'equip d'Esperanza Aguirre i que després hauria caigut en desgràcia, seria el tercer dels càrrecs del PP víctimes d'un seguiment intensiu durant mesos.

Alfredo Prada, que va arribar a ser conseller de Justícia i que era l'únic membre del govern d'Esperanza Aguirre que en els mesos previs al Congrés del PP del mes de juny havia manifestat públicament el seu suport a Mariano Rajoy, va acabar sent destituït per Aguirre poc després del Congrés que va confirmar el lideratge de Rajoy. Precisament, poc després, Prada va acabar sent fitxat per a l'equip de Rajoy, i ara és membre del Comitè Nacional del PP.

Els altres dos presumptes càrrecs públics del PP que haurien patit els seguiments són Manuel Cobo, vicealcalde de Madrid i mà dreta de l'alcalde de Madrid, Alberto Ruiz-Gallardón i el vicepresident de la Comunitat de Madrid, Ignacio González, seguit fins i tot en els seus viatges a l'estranger, com el que va realitzar a Cartagena de Indias, Colòmbia.

Manuel Cobo ha admès que fins ara totes les dades que figuren en el dietari que haurien escrit els espies i que s'ha publicat al diari "El País" coincideix exactament amb el que la seva agenda marca que va fer aquells dies.

Els sospitosos

La presumpta xarxa d'espionatge apunta fins ara dos noms com els principals sospitosos. L'un és el director del potent departament del govern d'Esperanza Aguirre, Francisco Granados, actualment conseller de Presidència, Justícia i Interior de la Comunitat de Madrid. Granados hauria fitxat tres guàrdies civils per muntar un servei que realitzaria tasques de contraespionatge amb diners públics.

L'altre seria Marcos Peña, que va ser fitxat al juny del 2008 per Granados com a cap del polèmic departament d'Assessors de Seguretat. Fins ara, i arran de les informacions aparegudes en diversos mitjans d'informació de l'Estat, Peña ha declarat que feia informes per a Granados sobre trames de corrupció que afectaven municipis governats pels socialistes, i sobre diversos escàndols.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut