La Fiscalia investiga Vox per incitar a l'odi contra l'islam en vídeos electorals
Santiago Abascal i Ignacio Garriga en una compareixença el 14F (EFE/Andreu Dalmau)

La Fiscalia investiga Vox per incitar a l'odi contra l'islam en vídeos electorals

Les comunitats islàmiques catalanes han denunciat que els missatges barregen els atemptats del 17A amb els fidels musulmans

RedaccióActualitzat

La Fiscalia de Barcelona ha obert una investigació per la campanya "Stop islamització" que Vox va llançar el 27 de gener passat a les xarxes socials. La investigació s'ha obert arran de la denúncia per delictes d'odi que van presentar representants de la comunitat musulmana de Catalunya.

La formació va llançar la campanya a través de les xarxes socials tot just abans que comencés la campanya electoral del 14F, per vídeos en què s'afirma que "la islamització perpetrada pel separatisme ha convertit Catalunya en un perillós refugi per als jihadistes i el fonamentalisme islàmic". 

La Fiscalia de Delictes d'Odi ha obert diligències per investigar la formació d'extrema dreta per, suposadament, incitar a l'odi contra l'islam.

 

Els denunciants: "Alimenten el racisme, la xenofòbia i l'odi al musulmans"

Diverses comunitats islàmiques de Catalunya van denunciar Vox en plena campanya electoral pels vídeos que difon a les xarxes en una campanya que, argumenten, "incita a l'odi contra l'islam i els musulmans a Catalunya i a Espanya".

Les entitats creuen que aquest ús "irresponsable" de l'islam és "un atac al dret a la llibertat religiosa", perquè barregen la fe musulmana amb atemptats jihadistes com els del 17A, i diuen que s'hi mostren imatges que no són de Catalunya, com el de dones vestides amb burca o nicab, el mocador que tapa tota la cara tret dels ulls.

La Fiscalia investiga Vox per incitar a l'odi contra l'islam en vídeos electorals
Abascal i Vox saluden durant un míting a l'Hospitalet de Llobregat (EFE/Quique García)

 

La Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (Ucidcat), la Federació del Consell Islàmic de Catalunya (FCIC), la Federació Islàmica de Catalunya (FIC) i Musulmans contra la Islamofòbia, que agrupen el 90% de les 330 mesquites de Catalunya, creuen que vincular islam  i terrorisme és "un acte bàrbar" que pretén "alimentar el racisme, la xenofòbia i l'odi als musulmans".

Creuen que el muntatge dels vídeos pretén estigmatitzar-los: 

"No diferencia nítidament entre les persones musulmanes que viuen i conviuen amb normalitat en el seu dia a dia a Catalunya i les persones terroristes que van cometre els terribles atemptats, fet que proporciona una visió distorsionada i esbiaixada de la realitat dels musulmans a Catalunya, als quals es representa com a estrangers perillosos, sospitosos o potencialment terroristes."


En la denúncia consideren que l'actitud de Vox suposa un "assalt a la democràcia, la justícia i la llibertat".

Les tres entitats han demanat a la resta de partits polítics que respectin els principis de llibertat i consciència religiosa i no utilitzin els sentiments religiosos de manera partidista.

 

 

ARXIVAT A:
VoxDelicte d'odiIslamIslamofòbia
Anar al contingut