L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en una compareixença recent (ACN)
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en una compareixença recent (ACN)

La Fiscalia investiga Colau per suposades subvencions irregulars a entitats com la PAH

L'alcaldessa assegura que els convenis venen del mandat de Xavier Trias i que compleixen la normativa

Actualitzat

La Fiscalia obre investigació contra l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, per haver atorgat 3,4 milions d'euros en subvencions públiques suposadament irregulars a entitats com la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca o l'Aliança contra la Pobresa Energètica.

La denúncia, presentada per l'associació Advocats Catalans per la Constitució, sosté que l'Ajuntament va concedir subvencions, de forma "reiterada i presumptament injustificada", a entitats amb les quals Colau havia mantingut "estrets llaços personals i professionals" abans d'accedir a l'alcaldia. inclou acusacions de prevaricació, frau en la contractació, tràfic d'influències i malversació.

Colau defensa que l'atorgament de subvencions a entitats socials per part de l'Ajuntament compleix tota la normativa. Segons ha explicat en declaracions a RAC1, està convençuda "que no hi ha cap causa".

"Si en algun moment se'ns contacta col·laborarem a donar tota la informació perquè no tenim res a amagar", ha dit.


L'alcaldessa ha afegit que el conveni de col·laboració amb les entitats que assenyala la denúncia ve del mandat de Xavier Trias a l'Ajuntament de Barcelona.

Segons els denunciants, però, aquestes subvencions van ser atorgades per a finalitats sobre les quals l'Ajuntament de Barcelona no té competències, i es van adjudicar mitjançant procediments d'excepcionalitat per esquivar una licitació oberta o un concurs per atorgar-les. 

La denúncia, a més de Colau, està dirigida a la quarta tinenta d'alcaldia de l'Ajuntament, Laura Pérez; les exregidores de Barcelona en Comú durant el passat mandat Gala Pin i Laia Ortiz, i la directora de l'Observatori DESC, Irene Escorihuela.

L'associació Advocats Catalans per la Constitució, que es defineix com una entitat en defensa dels "drets i llibertats" a Catalunya,
va denunciar, juntament amb Societat Civil Catalana, Carles Puigdemont i el seu govern davant del Tribunal de Comptes per les despeses de l'1-O, i Quim Torra per no despenjar el llaç groc de la façana del Palau de la Generalitat.

ARXIVAT A:
CorrupcióAda ColauAjuntament de Barcelona
Anar al contingut