Jordi Pujol i Marta Ferrusola a Queralbs aquest estiu.
Jordi Pujol i Marta Ferrusola a Queralbs aquest estiu.

La Fiscalia insisteix que s'investigui l'origen dels diners no declarats que la família Pujol tenia a l'estranger

El fiscal de Barcelona Alejandro Luzón creu que hi ha hagut un enriquiment sospitós, difícilment compatible amb la renda declarada

Actualitzat

La Fiscalia insisteix que s'investigui l'origen dels diners no declarats que la família Pujol va tenir durant 30 anys fora del país. El fiscal de Barcelona Alejandro Luzón creu que hi ha hagut un enriquiment "sospitós", difícilment compatible amb la renda declarada de l'expresident de la Generalitat i part de la seva família.

Així ho recull un escrit presentat davant del jutjat d'instrucció 31 de Barcelona, que investiga la causa. El fiscal carrega contra la documentació que els advocats de l'expresident han presentat a la jutge per defensar-lo: "Es tracta d'una documentació parcial, ambigua i que no acredita res sobre l'import dels fons dipositats en el seu moment als comptes d'Andorra i els moviments operats des d'aleshores als esmentats comptes".

Tot i que dóna per bona la regularització que part de la família va fer davant d'Hisenda dels diners d'Andorra, entén que cal esbrinar d'on surten aquests fons. Al mateix escrit, el fiscal s'oposa al recurs presentat per la família Pujol contra la imputació de l'expresident, la seva dona i tres dels seus fills per frau i blanqueig de diner. Si res no canvia, tots cinc estan citats a declarar dilluns davant de la jutge que porta el cas.

Anar al contingut