Barcelona

La Fiscalia imputarà alts càrrecs de la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona per l'hotel del Palau

La Fiscalia del cas de l'hotel del Palau de la Música imputarà alts càrrecs de la Generalitat i l'Ajuntament en la causa. A la vista de la nova documentació que s'ha afegit al cas i de les declaracions dels testimonis, les noves imputacions es podrien fer a mitjans de la setmana que ve, quan acabin de declarar tots els testimonis citats per la magistrada. Aquest dimecres l'Ajuntament de Barcelona ha dit que no sabia que els edificis on s'havia de construir l'hotel del Palau havien canviat de propietari: de la Fundació a Olivia Hotels. Tant el regidor d'Urbanisme barceloní, Ramon García-Bragado, com l'extinent d'alcalde Carles Martí han declarat davant la jutge que es van assabentar del canvi pels mitjans de comunicació i han defensat la legalitat de l'operació urbanística. L'últim a declarar ha estat el cap de l'oposició, el convergent Xavier Trias, que ha lamentat no haver sabut abans el canvi de propietat. Tots tres han declarat com a testimonis.

Actualitzat
Noves imputacions

La Fiscalia ampliarà la querella i entre els que s'hi podrien veure implicats hi ha la directora general de Patrimoni, Immaculada Turu; el regidor d'Urbanisme de Barcelona, Ramon García-Bragado, i l'extinent d'alcalde Carles Martí. En tots tres casos la jutge ha declarat improcedents algunes de les qüestions que la Fiscalia els ha plantejat, una situació que ja es va viure dimarts amb el gerent d'Urbanisme de l'Ajuntament de Barcelona, Ramon Massaguer

Les noves imputacions es faran públiques probablement quan acabi la ronda de declaracions de testimonis, en principi el 30 de juny. A més, també és possible que abans, a mitjans de la setmana que ve, surtin de la presó Fèlix Millet i Jordi Montull, empresonats de forma preventiva per aquest cas i que, de moment, són les dues úniques persones que hi estan imputades. 

La jutge que investiga el procés urbanístic ha pres declaració, en qualitat de testimonis, a García-Bragado, a Martí i al cap de l'oposició del consistori, el convergent Xavier Trias.

Carles Martí

El primer que ha arribat a la Ciutat de la Justícia ha estat l'extinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona Carles Martí, que ho ha fet amb un posat seriós i acompanyat de diversos col·laboradors. Segons la querella de la fiscalia, Martí estava al corrent del canvi de propietat, a mans d'Olivia Hotels, de les finques del Palau de la Música on s'havia de construir l'hotel de luxe a través d'una carta escrita per Jordi Montull, cosa que fins ara s'ha negat des del consistori.

Martí, que ha declarat durant mitja hora, ha reafirmat davant la jutge que mai va rebre cap carta de Jordi Montull per comunicar-li el canvi de propietat dels edificis on s'havia de construir l'hotel del Palau de la Música. Carles Martí ha dit també que les converses amb Fèlix Millet eren "tangencials".

Ramon García-Bragado

La declaració del regidor d'Urbanisme, Ramon García-Bragado, ha durat una mica més, uns quaranta minuts. Bragado, com Martí, també ha insistit que l'Ajuntament de Barcelona es va assabentar del canvi de propietat de l'hotel a través dels mitans de comunicació.

El regidor ha assegurat que tota l'operació urbanísitca de l'hotel es va fer dins la legalitat i que en cap moment es va sentir pressionat per Fèlix Millet ni Jordi Montull.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut