Imatge de la plaça Major de Vic
Imatge de la plaça Major de Vic

La fiscalia ha ordenat investigar la megafonia de Vic pels missatges independentistes

RedaccióActualitzat

La Fiscalia Superior de Catalunya ha obert diligències per investigar els missatges independentistes emesos per la megafonia de l'Ajuntament de Vic.

L'Ajuntament va començar a emetre per megafonia, durant el mes d'agost i fins a l'Onze de setembre, un missatge en el qual es lamenta la situació dels dirigents independentistes empresonats i els que són a l'estranger. Es tractava d'una campanya consensuada entre l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Òmnium Cultural i els Comitès de Defensa de la República (CDR), que va durar fins a l'Onze de Setembre.

La fiscalia actua per la denúncia d'un particular, tot i que el líder del PP català, Xavier García Albiol, va declarar a finals d'agost que la fiscalia hauria d'actuar.

El ministeri fiscal demana als Mossos que esbrinin si la difusió dels missatges ha estat aprovada en un acord de l'autoritat municipal i si ha suposat alguna despesa o la participació de personal municipal.

L'ajuntament té previst tornar a emetre el missatge esporàdicament, quan hi hagi concentracions independentistes a la plaça Major.

ARXIVAT A:
Procés catalàJudicial
Anar al contingut