El fiscal Pedro Horrach en una imatge d'arxiu.
El fiscal Pedro Horrach en una imatge d'arxiu.
Palma

La fiscalia es reafirma que no hi ha indicis contra la infanta

La Fiscalia Anticorrupció ha reafirmat, després de la declaració com a imputada de la infanta Cristina davant del jutge que instrueix el "cas Nóos", que no hi aprecia indicis de delicte fiscal ni de blanqueig.

RedaccióActualitzat

La Fiscalia Anticorrupció ha reafirmat, després de la declaració com a imputada de la infanta Cristina davant del jutge que instrueix el "cas Nóos", que no aprecia indicis de delicte fiscal ni de blanqueig per part seva.

En sortir dels jutjats de Palma, el fiscal Pedro Horrach s'ha tornat a mostrar convençut davant la premsa que la infanta no hauria d'estar imputada. Per la Fiscalia Anticorrupció, no té sentit atribuir a la infanta un delicte per l'impost de societats, perquè Aizoon era una empresa pantalla sense activitat real i tampoc podria ser acusada de frau a l'IRPF perquè les rendes canalitzades a través de l'empresa familiar les generava el seu marit.

Pel que fa al blanqueig de capitals, la imputació per aquest delicte requeriria que la infanta conegués l'origen il·lícit dels diners d'Aizoon que va destinar a despeses particulars, cosa que ha negat rotundament aquest dissabte. A més, els fons que l'empresa familiar va ingressar a partir del 2007 procedien de les societats que van integrar Urdangarin en els seus consells d'administració.

Anar al contingut