Pla mitjà de Shakira i la seva parella, Gerard Piqué, durant la presentació d'un disc de la cantant colombiana el 21-3-14 (horitzontal).
Pla mitjà de Shakira i la seva parella, Gerard Piqué, durant la presentació d'un disc de la cantant colombiana el 21-3-14 (horitzontal).

La Fiscalia es querellarà contra Shakira per defraudar 14,5 milions a Hisenda

Consideren que la cantant hauria comès frau fiscal entre els anys 2011 i 2014 en simular que residia en paradisos fiscals

Actualitzat

La Fiscalia de Barcelona ha anunciat aquest divendres que té previst querellar-se contra Shakira, acusada d'un frau milionari entre els anys 2011 i 2014.

Segons el ministeri públic, la cantant va evadir impostos a Hisenda durant tres anys perquè simulava residir en paradisos fiscals. L'any 2011 ja va viure durant algunes temporades a l'estat espanyol, quan va començar la relació amb el futbolista Gerard Piqué.

Tot i això, no va ser fins al 2015 quan la cantant va regularitzar la seva situació tributària a l'Estat. Per tant, Hisenda considera que durant els tres anys anteriors ja complia els requisits per tenir un domicili fiscal a l'estat espanyol.

 

 

A les Bahames "per eludir impostos de l'estat"

La llei estableix que, si un ciutadà passa un mínim de 183 dies a Espanya, ja se'l considera resident a efectes fiscals. Per tant, passat mig any, la colombiana hauria d'haver tributat els impostos pels ingressos que obtenia.

Segons publica Hisenda, la cantant va simular durant tres anys que vivia a les Bahames per eludir els impostos de l'estat, quan realment vivia a Barcelona. En canvi, Shakira relata que va viure a les Bahames fins a finals del 2013, quan va comprar una casa a la capital catalana.

14,5 milions defraudats

Per la seva banda, els portaveus de la cantant han emès un comunicat on expliquen que, quan Shakira va tenir constància que devia diners, va procedir "a pagar-ho en la seva totalitat i, per tant, actualment no existeix cap tipus de deute". La cantant va abonar un total de 20 milions d'euros per saldar els comptes amb Hisenda, corresponents a l'any 2011.

A més, relaten que mai va passar més de 183 dies a Espanya, ja que la seva vida professional estava a l'estranger:

"S'ha de tenir en compte que Shakira té una activitat professional molt intensa i fora d'Espanya. Per tant, l'estructura familiar es molt diferent a altres models convencionals."

També expliquen que està comprovat que mai va residir tant de temps a Espanya, perquè passava llargues temporades amb les seus fills a altres països i, sobretot, als Estats Units. És allà on la cantant hauria realitzat la major part dels seus compromisos laborals.

Un any d'investigacions

Un cop Hisenda va publicar les seves conclusions, la Fiscalia va obrir una investigació. Un any després, creu que ha comès un presumpte delicte per frau i gravat que podria comportar dos anys de condemna. Tot i que el període de l'any 2011 quedaria exclòs, ja que ja hauria prescrit.

ARXIVAT A:
Hisenda catalanaGerard Piqué
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut