Barcelona

La Fiscalia eleva a agressió sexual l'acusació per la violació en grup a Manresa

Els 6 acusats de violar una noia de 14 anys van actuar com una "organització criminal" i es van valer de la seva superioritat numèrica per "intimidar" la víctima, segons la fiscal

RedaccióActualitzat

La Fiscalia ha decidit elevar a agressió sexual la seva acusació contra els sis processats per haver violat, per torns, una menor a Manresa. També ha augmentat la petició de pena fins a entre 14 i 15 anys de presó. El judici ha quedat vist per a sentència aquest dilluns.

Segons la fiscal, els sis autors de la violació múltiple en una fàbrica abandonada de Manresa van actuar com una "organització criminal" i es van valer de la seva superioritat numèrica per "intimidar" la víctima.


Inicialment, el Ministeri Públic va acusar d'abús sexual els sis joves que presumptament van violar una noia de 14 anys el 2016.


Judici vist per a sentència

El judici, que va començar el mes de juliol i s'ha reprès aquest dilluns, ha quedat vist per a sentència al migdia. El tribunal haurà de decidir ara sobre la pena.

El Ministeri Fiscal defensa que hi ha prou indicis per incriminar els acusats perquè el relat de la víctima és coherent, hi ha una investigació sòlida dels Mossos i els testimonis corroboren els fets.

L'acusació particular ha mantingut l'acusació d'agressió sexual que ja defensava des del començament de la vista oral i demana entre 18 i 20 anys de presó.


Arguments de la Fiscalia

Segons la fiscal, el focus per elevar el delicte a agressió sexual s'ha de posar en l'actuació dels acusats i la situació, i no en la víctima. És a dir, no es fixa en si es va resistir o no, sinó en la inferioritat física i psicològica d'una nena de 14 anys atacada pels acusats que anaven en grup.

"És com si trepitgessin el cos de la víctima per córrer-se una gresca. " "Era una jove amb problemes i molta por, que va ser agredida amb menyspreu a la seva condició de dona."

En aquest sentit, la fiscalia diu que van actuar de conformitat amb una "organització criminal" i es van valer de la seva superioritat numèrica per "intimidar" la víctima. Assegura que es van aprofitar per les condicions físiques de la nena i l'estat en què es trobava. La menor, durant la seva declaració, va assegurar que l'havien drogat.

"Es van valer de la seva superioritat numèrica per intimidar la víctima, aprofitant-se tant de la seva complexió menuda i la seva primerenca edat, com que aquesta es trobava sota la influència de les drogues i tenia ennuvolades l'entesa, la voluntat i la capacitat de reacció."

La fiscal considera que existeix "intimidació ambiental" necessària per elevar la pena ja que es van aprofitar del lloc "inhòspit" i la "vulnerabilitat" de la víctima per agredir-la. Afegeix que s'ha tingut en compte que els joves juguessin amb una pistola de fogueig durant els fets, presumint d'ella amb gest de castigar la menor, tal com ella mateixa va relatar.

 

La fiscal es refereix a altres casos, com la sentència del cas Manada i un altre del TSJC, per assegurar que l'ha fet "entendre" que hi ha situacions de la que es desprèn "una intimidació i situació ambiental que agreugen els fets". Fa referència al fet que la menor estava "sola" i "en un paratge aïllat".

 

Al juliol, el jutge va suspendre el judici

El judici, que va començar el mes de juliol, s'ha reprès aquest dilluns a l'Audiència de Barcelona i ha de quedar vist per a sentència.

Després de sentir tots els testimonis i d'acceptar les proves d'ADN a la roba de la víctima, el jutge va suspendre el judici fins al setembre perquè el pèrit que havia de declarar sobre aquestes proves estava de vacances.

 

ARXIVAT A:
Agressió sexual
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut