Madrid

La fiscalia eleva a 1.120 anys la petició de penes de presó per als etarres de la T4

Tercera sessió a l'Audiència Nacional del judici contra els etarres Mattin Sarasola, Igor Portu i Mikel San Sebastián, acusats de ser els responsables de l'atemptat que va tenir lloc a la T4 de l'aeroport de Barajas i on van morir dos ciutadans equatorians. En aquesta sessió, la fiscalia ha elevat de 900 a 1.120 els anys de presó que demana per als etarres jutjats després que ha elevat la xifra de ferits inicialment estimada de 41 a 52. També aquest dimecres s'ha pogut sentir la trucada d'avís de la col·locació de l'artefacte. Els pèrits atribueixen en un 98% a Igor Portu la veu que s'hi sent.

Actualitzat
Una trucada feta el 30 de desembre del 2006, en què una veu anònima alerta de la col·locació d'una furgoneta amb artefactes explosius a l'aparcament de la terminal 4 de l'aeroport de Barajas, ha estat la protagonista aquest dimecres al judici que es fa a l'Audiència Nacional contra els etarres Mattin Sarasola, Igor Portu i Mikel San Sebastián. La veu afegeix que suposaria "un gran risc i una gran responsabilitat" desactivar-la. Els pèrits creuen que aquesta veu és d'Igor Portu amb un 98% de probabilitats.

També en aquesta tercera jornada de judici, la fiscalia ha elevat de 900 a 1.120 els anys de presó que demana per als acusats. Això s'ha produït perquè també ha elevat el nombre de ferits estimats inicialment, de 41 a 52.

El judici ha fet una nova sessió després que aquest dimarts ha declarat l'agent de la Guàrdia Civil que va actuar com a instructor general de les diligències obertes per l'atemptat. El policia ha afirmat que els etarres van realitzar fins a dos assajos de l'atemptat a la T4, un dels quals va tenir lloc després de reunir-se amb el cap militar d'ETA, Garikoitz Aspiazu, àlies "Txeroki".


ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut