Gandesa

La Fiscalia denuncia els responsables de la central d'Ascó per la fuita radioactiva del 2007

La fiscalia de Tarragona ha presentat una denúncia contra tres directius de la central nuclear d'Ascó i un inspector del Consell de Seguretat Nuclear per la fuita de partícules radioactives que es va produir a finals del 2007. L'escrit els atribueix la possible comissió de quatre delictes: un contra la seguretat col·lectiva, un altre contra el medi ambient, un tercer contra els drets dels treballadors i l'últim per falsedat documental. En total, aquests delictes poden ser sancionats amb penes que oscil·len entre els sis i els setze anys de presó. La denúncia, que s'ha presentat al jutjat de Gandesa, se centra en els fets del novembre del 2007, tot i que la fuita radioactiva no es va descobrir fins l'abril de l'any següent.

Actualitzat
La denúncia se centra en la fuita radioactiva que la planta va tenir a finals del 2007, per la qual ja va haver de fer front a una multa de 15,39 milions d'euros per part del ministre d'Indústria el 2009.

Segons el relat que la fiscalia ha presentat al jutjat, la central va amagar deliberadament els fets, va manipular els sistemes de control de radiació i després de l'accident no es van tenir en compte les indicacions que cal seguir en un cas com aquell.

Segons la denúncia, la fuita es va produir per negligències, imprudències i omissions i no per cap tipus de mal funcionament mecànic del sistema.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut