Germà Gordó, després de declarar davant del TSJC (ACN)
Germà Gordó, després de declarar davant del TSJC (ACN)
Barcelona

La fiscalia demana que Gordó no surti d'Espanya després de declarar pel cas del 3%

El diputat no adscrit al Parlament està acusat dels delictes de malversació, tràfic d'influències i prevaricació

RedaccióActualitzat

L'exconseller de Justícia i ara diputat no adscrit al Parlament, Germà Gordó, ha comparegut davant del jutge com a investigat en la trama del 3%, de suposat cobrament de comissions de Convergència a empresaris a canvi d'adjudicacions d'obres públiques.

Gordó ha reconegut haver-se reunit amb empresaris però no haver negociat amb ells comissions il·legals per a Convergència a canvi d'adjudicacions entre el 2012 i el 2014.

La seva declaració davant el jutge del TSJC ha durat quatre hores i mitja. Ha respost a tothom. També als fiscals del 3%, que han demanat que el diputat lliurés els seus mòbils, per accedir a les seves agendes de reunions i missatges. Ell ha donat el de diputat, no pas el particular.

Els fiscals també han demanat que Gordó no pugui sortir de territori espanyol, qüestió que demà resoldrà el TSJC.

L'exsecretari del govern d'Artur Mas està acusat dels presumptes delictes de malversació, tràfic d'influències i prevaricació. Segons Anticorrupció, era una peça clau en la trama del 3% per demanar "donacions quantioses" a les empreses que volien aconseguir l'adjudicació d'obra pública i, en alguns casos, podria haver negociat directament els imports de les donacions i licitacions.

Tot i que la instrucció està en mans d'un jutjat del Vendrell, Gordó ha d'anar a la seu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per la seva condició d'aforat.

La compareixença de Gordó davant el magistrat i el fiscal s'ha fet després d'haver-se hagut de suspendre la declaració que estava prevista per al passat 24 de juliol, per problemes de salut del seu advocat.

Ara Gordó és diputat no adscrit, després que al juny Junts pel Sí va exigir-li que abandonés el grup parlamentari.

Al juliol, Gordó va defensar que "mai" es va reunir amb empresaris per aconseguir que fessin donacions a CDC a canvi d'adjudicacions d'obres des d'institucions públiques.

Anar al contingut