La Corunya

La fiscalia demana més de mil milions d'euros pels danys del naufragi del Prestige

Aquesta és la petició de la Fiscalia pel judici que està fixat pel 16 d'octubre, i es calcula que durarà fins al maig del 2013. Entre els acusats, hi ha el capità del petroler que es va enfonsar davant de les costes gallegues el novembre del 2002.

RedaccióActualitzat
La fiscalia demanarà una indemnització mínima de mil milions d'euros pels danys ocasionats pel Prestige en el judici per aquest desastre ambiental que començarà el 16 d'octubre. El fiscal superior de Galicia, Carlos Varela, ha explicat aquest matí que la seva petició no només inclou els danys materials i ecològics sinó també els perjudicis a la salut de les persones que van participar de les tasques de neteja i avançava que la indemnització fins i tot pot acabar sent superior.

El judici del Prestige començarà a l'octubre i durarà fins el maig de l'any que ve. Es jutjarà el capità, el cap de màquines i el primer oficial del vaixell per delictes contra els recursos naturals i el medi ambient, danys i desobediència. També es processarà José Luis López, que era director general de la marina mercant quan hi haver el naufragi, les navilieres propietàries del vaixell i l'estat espanyol als quals es considera responsables civils subsidiaris del que va passar.

El Prestige era un petroler monocasc de 243 metres d'eslora que operava amb bandera de Bahames quan es va enfonsar davant la Costa da Morte a Galícia el 19 de novembre de 2002. El vaixell va causar un vessament de fueloil que va provocar un dels desastres marins més importants dels últims anys a la costa de la península ibèrica.



Anar al contingut