Luis Bárcenas i Mariano Rajoy
Luis Bárcenas i Mariano Rajoy
Madrid

La fiscalia demana l'absolució del PP en el cas dels ordinadors de Bárcenas

El jutge va ordenar el mes passat obrir judici contra el PP per suposat delicte de danys informàtics

RedaccióActualitzat

La Fiscalia de Madrid demana l'absolució del PP i de la resta d'acusats pels suposats delictes de danys informàtics en l'esborrament dels discos durs dels ordinadors de l'extresorer del partit Luis Bárcenas.

El Jutjat d'Instrucció número 32 de Madrid va decidir el mes passat l'obertura de judici contra el Partit Popular i la seva tresorera, Carmen Navarro, per suposat delicte de danys informàtics, i també contra Alberto Durán, assessor jurídic de la formació de Mariano Rajoy, i José Manuel Moreno, director del sistema d'informàtica dels populars, que, igual que Navarro, també estan investigats per delicte d'encobriment.

La jutge va desestimar la petició del PP que tingués en compte l'anomenada doctrina Botín per evitar que s'asseguin al banc dels acusats pels delictes de danys informàtics i encobriment. Va afirmar que hi havia "una íntima connexió entre els delictes objecte d'acusació, els danys informàtics i l'encobriment, que fins i tot operarien en concurs ideal, segons alguna de les acusacions". I va afegir: "Això impedeix apreciar en aquest moment processal la consideració de la naturalesa estrictament privada del delicte de danys informàtics i la consegüent aplicació de la coneguda doctrina Botín."

ARXIVAT A:
CorrupcióPP
Anar al contingut