Barcelona

La Fiscalia demana investigar el pagament de comissions a CDC a través del Palau

La Fiscalia demana al jutge del "cas Palau" la imputació de l'administrador de Convergència Democràtica, Daniel Osàcar; del secretari d'Immigració de CDC, Àngel Colom, i de persones vinculades a l'empresa Ferrovial. Segons l'escrit del fiscal, hi ha "proves documentals" que es van pagar comissions per l'adjudicació d'obra pública i que Fèlix Millet hauria actuat com a intermediari en aquestes operacions. Per investigar el suposat pagament de comissions de la constructora Ferrovial a CDC a través del Palau de la Música, la Fiscalia ha demanat al jutge que obri una peça separada.

Actualitzat
La fiscalia ha fet diverses peticions al jutge que investiga el "cas Palau". La primera demanda és que s'obri una investigació a part per estudiar el suposat pagament de comissions de Ferrovial a CDC a través del Palau de la Música. La segona petició inclou ampliar les imputacions a l'administrador de Convergència Democràtica, Daniel Osàcar; al secretari d'Immigració de CDC, Àngel Colom, i a persones vinculades a l'empresa Ferrovial.

En un escrit tramès al jutge, Juli Solaz, la Fiscalia demana noves diligències sobre aquests suposats pagaments arran de l'informe de l'Agència Tributària que va concloure que l'antic responsable de la institució, Fèlix Millet, va exercir d'intermediari en el repartiment de comissions de la constructora al partit.

Segons la Fiscalia, per ara s'han trobat "proves documentals" que apunten que aquestes comissions per l'adjudicació d'obra pública es van pagar a través de diners en efectiu, de serveis a empreses que van treballar suposadament per a CDC i de donacions a la Fundació Ramon Trias Fargas, vinculada a CDC i que actualment s'anomena CatDem.

El ministeri fiscal també reclama que Millet i Montull tornin a declarar sobre aquesta qüestió i que se citin a declarar, també, totes les persones vinculades a Convergència que apareixen en la documentació que ha arribat al jutjat. La Fiscalia vol que Millet i Montull tornin a respondre les preguntes del jutge ja que en la seva primera declaració van limitar a 3,3 milions d'euros els diners que haurien saquejat del Palau, una xifra que les auditories que s'han fet posteriorment eleven a 35 milions d'euros.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut