Roger Torrent i Adriana Delgado al banc dels acusats en la sessió del judici a la mesa
Roger Torrent i Adriana Delgado al banc dels acusats en la sessió del judici als membres de la mesa (EFE/Quique García)

La Fiscalia demana repetir el judici que va absoldre la mesa de Roger Torrent

El ministeri públic demana que el judici es faci amb uns altres magistrats i considera que la sentència va ser "arbitrària", sense fonaments i "allunyada de la realitat"

Actualitzat

La Fiscalia ha demanat que es repeteixi el judici de Roger Torrent i de la seva mesa del Parlament i que es torni a fer amb uns altres magistrats. Segons la Fiscalia, s'hauria d'anul·lar la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que va absoldre Torrent i la resta de membres, entre els quals qui era el vicepresident Josep Costa.

En el seu escrit, que ha avançat l'Agència Catalana de Notícies (ACN) i al qual TV3 ha tingut accés, la Fiscalia considera que la sentència va ser "arbitrària", "allunyada de tota lògica". Segons creu, sí que van desobeir els requeriments del Tribunal Constitucional (TC) quan van admetre a tràmit dues resolucions, una sobre l'autodeterminació i una sobre la monarquia. 

El fiscal Antonio Pablo Rives dona la raó al vot particular de la sentència del TSJC i diu que els altres dos magistrats van prendre una decisió "absolutament faltada de fonament i allunyada de la realitat".

Per fonamentar el seu recurs, el fiscal fa servir els arguments que el mateix Constitucional va esgrimir el gener del 2020. Aleshores va al·legar que el Parlament havia "tornat a vulnerar l'ordre constitucional i estatutari" en admetre a tràmit propostes de resolució el contingut de les quals era "objectivament contrari a la Constitució i no era difícil de constatar", tenint en compte sentències prèvies del TC i els requeriments enviats a la mesa.

Per la seva banda, tot i que l'acusació popular de Vox va anunciar que presentaria recurs, finalment no l'ha formalitzat.
 

ARXIVAT A:
Procés catalàRoger TorrentTSJCTribunal Constitucional
Anar al contingut