Luis Medina Abascal, amb mascareta al carrer (Europa Press/Jose Velasco)
Luis Medina Abascal hauria cobrat 1 milió d'euros de comissió per la compravenda de material sanitari a Madrid (Europa Press/Jose Velasco)
Madrid

La Fiscalia demana 900.000 euros de fiança a Luis Medina pel cas de les mascaretes

A banda de la petició, Anticorrupció demana investigar el patrimoni del fill del duc de Feria després que al compte corrent no arribés als 250 euros

RedaccióActualitzat

El fill de l'anterior duc de Feria, Luis Medina, s'enfronta a una petició de fiança de 891.000 euros pel cas de les comissions per la venda de mascaretes a l'Ajuntament de Madrid.

És un dels dos comissionistes als quals la Fiscalia acusa d'haver cobrat 6 milions d'euros per la venda de material sanitari al govern madrileny durant l'esclat de la pandèmia. Amb aquests diners s'haurien comprat un habitatge, cotxes de luxe, rellotges d'alta gamma i un iot.

La Fiscalia Anticorrupció ha fet aquesta petició al jutge per assegurar el pagament de les responsabilitats econòmiques que se'n puguin derivar i un cop s'ha descobert que al compte corrent hi té menys de 250 euros.

El titular del jutjat d'instrucció número 47, Adolfo Carretero, va preguntar per l'adopció de més mesures cautelars quan es va constatar que l'import que tenia al Deutsche Bank no eren els 400.000 euros que, segons la Fiscalia, tenia en fons bancaris.

Per completar la fiança, Anticorrupció proposa aquest import, que s'afegiria al que s'ha ordenat embargar, el veler de luxe pel qual va pagar més de 325.000 euros i els 247,26 que tenia al banc.

A banda, el fiscal Luis Rodríguez Sol demana investigar el patrimoni de Medina i proposa al jutge embargar els béns del germà de l'actual duc de Feria si finalment no cobreix la fiança.

Les peticions de l'Ajuntament de Madrid i de Podem

L'Ajuntament de Madrid, personat a la causa com a acusació particular, ha reclamat l'embargament de béns del comissionista per un valor de 1.140.927 euros, "que inclou el valor total dels guanys obtinguts" per Medina "en perjudici de l'Ajuntament de Madrid (912.742 euros)", als quals en suma 228.185 en concepte de costes.

El govern de José Luis Martínez-Almeida demana també una investigació patrimonial de l'investigat.

Medina, en un acte el gener de 2018
Medina en un acte el gener del 2018 (EFE/Juan Carlos Hidalgo)

En el cas de l'acusació popular, que exerceix Podem, coincideix amb la Fiscalia en la petició de la fiança i l'embargament de béns.

També ha sol·licitat que s'actuï contra Medina per un presumpte delicte d'alçament béns per, presumptament, haver buidat els comptes corrents un cop va saber que l'investigaven. La formació vol que es rastregi si té diners a l'estranger.

El jutjat 46 investiga Medina i el seu soci Alberto Luceño pels delictes d'estafa agreujada, falsedat de document mercantil i blanqueig de capitals en relació amb un contracte de compravenda de mascaretes, guants i tests a l'Ajuntament de Madrid.

Tots dos estan citats el 25 d'abril per declarar per aquest cas. Medina hauria aprofitat la seva notorietat com a aristòcrata per contactar amb l'Ajuntament de Madrid a través de Carlos Martínez-Almeida, cosí de l'alcalde. Els dos investigats s'haurien embutxacat més de 6 milions d'euros, dels gairebé 12 que va pagar l'Ajuntament.

ARXIVAT A:
CorrupcióJudicialCovid-19
Anar al contingut