La Fiscalia demana 3 anys i 3 mesos de presó per a Cifuentes pel cas màster
Cristina Cifuentes en una imatge d'arxiu
Madrid

La Fiscalia demana 3 anys i 3 mesos de presó per a Cifuentes pel cas màster

Segons la Fiscalia va induir a falsificar un document oficial

Actualitzat

La fiscalia de Madrid demana tres anys i tres mesos de presó per a Cristina Cifuentes, expresidenta de la Comunitat de Madrid, pel cas del màster, destapat ara fa un any. En l'escrit, se li atribueix un delicte de falsedat en document oficial, ja que el ministeri públic la considera "inductora de la falsificació d'una acta "sabent" que acreditava una defensa de Treball Final de Màster "que mai es va produir" i que va exhibir en diversos mitjans i xarxes socials" per "evitar les nefastes conseqüències polítiques a les que hauria d'enfrontar-se".


Menys condemna per a Cecilia Rosado, autora de la falsificació

La fiscalia assenyala Cecilia Rosado com a autora de la falsificació de l'acta i demana per a ella 21 mesos de presó, una pena inferior a Cifuentes, perquè "va reconèixer els fets i va col·laborar en la investigació". Cecilia Rosado era professora de dret constitucional a la Universitat Rey Juan Carlos I (URJC) i directora del màster on Cifuentes estava matriculada. Ella va ser una de les firmants de l'acta d'avaluació del treball de fi de màster. L'escrit de la fiscalia diu que la firma de Rosado és l'única autèntica i les altres van ser falsificades per la mateixa professora. També va ser la responsable de la convalidació de tres assignatures d'un grup de deu alumnes entre els quals estava Cifuentes.

 

En un següent pas en l'engany, Rosado va crear un mail a nom del seu superior, Álvarez Conde, per enviar l'acta al rector de la Universitat, Javier Ramos López, que no estava al cas de les "manipulacions realitzades". Aquell mateix dia, Mª Teresa Feito es va dedicar a perseguir de manera "insistent" Rosado perquè "aquella situació es resolgués fos com fos i que en el cas contrari, Cristina Cifuentes els hi tallaria el cap"

Enrique Álvarez Conde està imputat com a coautor indirecte del delicte i se li reclamen tres anys i nou mesos de presó, per a Feito es demanen tres anys i tres mesos de presó. A Cifuentes, a més, se li demanen 30 mil euros de multa.

 

El judici encara no té data prevista.

 

ARXIVAT A:
PPCorrupcióCristina Cifuentes
Anar al contingut