Cristina Cifuentes a l'arribada a l'Audiència Provincial de Madrid (EFE/Mariscal)
Cristina Cifuentes a l'arribada a l'Audiència Provincial de Madrid (EFE/Mariscal)

La Fiscalia demana 3 anys a Cifuentes pel cas màster, tot i que "no es va tacar les mans"

Vist per a sentència el judici per falsificació documental contra l'expresidenta de la Comunitat de Madrid pel màster a la URJC

El judici pel màster de l'expresidenta de Madrid Cristina Cifuentes a l'Audiència de Madrid ha quedat vist per a sentència.

La Fiscalia manté la petició de tres anys i tres mesos de presó per a Cifuentes per haver induït presumptament a una falsificació documental.

En la seva declaració, Cifuentes va relatar davant del tribunal que va cursar el màster sense anar a classe i sense fer cap examen, i que el 2 de juliol del 2012 va lliurar el TFM sense exposar-lo davant el tribunal, cosa que també van fer diversos testimonis que han comparegut a la vista oral.

La fiscal Pilar Santos Echevarría considera que el delicte de falsedat documental de què s'acusa Cristina Cifuentes està acreditat i que l'exdirigent popular era "l'única, la primera i l'última beneficiària" de l'acta falsificada del seu treball de fi de màster (TFM). I afegeix que la falsificació es va confeccionar amb la finalitat de "salvar la seva reputació i la seva carrera política".

Segons ha exposat en l'informe final la fiscal, Cifuentes "no es va tacar les mans" gràcies al càrrec que exercia, però ha dit que el seu entorn va exercir "implícitament en el seu nom una pressió" sobre la Universitat Rey Juan Carlos perquè acreditessin que tenia el màster:

"Cifuentes sabia que les conseqüències podien ser nefastes. Ella no va trucar. Calia cuidar les formes, però es trobava a la diana de tots els esdeveniments", ha dit la fiscal.

La defensa de Cifuentes, en canvi, sosté que la responsabilitat és únicament de la universitat. L'advocat de Cifuentes, José Antonio Choclán, ha sol·licitat la lliure absolució de la seva clienta.

Segons la defensa de l'expresidenta madrilenya, a la Universitat Rey Juan Carlos hi ha un "univers de falsificacions" que es van repetir diverses vegades "amb altres alumnes" i considera que l'acusació contra Cristina Cifuentes s'ha fet per la condició política de l'acusada.

 

ARXIVAT A:
Comunitat de MadridUniversitatCristina Cifuentes
Anar al contingut