La Fiscalia demana 24 i 25 anys de presó per als acusats del crim de la Guàrdia Urbana
L'acusada, emmanillada durant la recreació del crim el juny del 2017
Vilanova i la Geltrú

La Fiscalia demana 24 i 25 anys de presó per als acusats del crim de la Guàrdia Urbana

Al delicte d'assassinat s'hi afegeix l'agreujant de traïdoria en el cas de l'acusada, perquè tenia una relació sentimental amb la víctima

RedaccióActualitzat

La Fiscalia demana penes de 24 i 25 anys de presó, més deu anys més de llibertat vigilada, per a Rosa Peral i Alberto López, els dos agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona acusats d'assassinar el maig del 2017 un company del cos. A Pedro Rodríguez el van trobar calcinat dins del seu cotxe al pantà de Foix, ara fa gairebé dos anys.

 

Assassinat amb traïdoria

El ministeri públic considera en el seu escrit d'acusació que la parella va matar l'agent Pedro Rodríguez de "mutu acord" perquè "obstaculitzava" la relació sentimental que feia poc temps havien reprès. La Fiscalia apunta que encara s'ha d'esbrinar si tots dos van ser els autors materials del crim o si un d'ells va actuar amb el consentiment de l'altre per "privar-li de la seva vida de forma violenta".

En l'escrit presentat al jutjat d'instrucció número 8 de Vilanova i la Geltrú, el ministeri públic acusa d'un delicte d'assassinat amb traïdoria la parella de guàrdies urbans processats. En el cas de Rosa Peral, la Fiscalia considera que hi ha un agreujant de parentiu, ja que ella mantenia una relació sentimental amb la víctima, Pedro Rodríguez, amb qui convivia.  

 

La policia científica al pantà de Foix, on es va trobar el cadàver el maig del 2017

 

A banda de les penes de presó, la Fiscalia sol·licita 785.000 euros d'indemnització per als familiars de la víctima.

Als dos agents de la Guàrdia Urbana els jutjarà un tribunal popular i el judici es farà a l'Audiència de Barcelona.

Fins aleshores, la jutge va decidir la setmana passada que prorrogava la presó preventiva per als dos acusats del crim. Estan ingressats de manera cautelar des de fa dos anys i hi estaran fins que es faci el judici. L'Audiència de Barcelona els ha denegat en diverses ocasions concedir-los la llibertat per les contradiccions en què van caure durant la investigació del crim els dos acusats, que s'han incriminat mútuament.

Involucrats anteriorment amb la mort d'un manter

Els dos acusats del crim van estar involucrats el 2014 en la mort d'un manter a Montjuïc però finalment la Fiscalia va demanar que s'arxivés el cas per falta de proves. La investigació s'havia reprès arran del crim de Pedro Rodríguez amb la hipòtesi que la mort del manter podria ser un mòbil de la mort de Rodríguez, que podria haver conegut els fets.

 

Escrit d'acusació de la... by on Scribd

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ARXIVAT A:
Policial
Anar al contingut