El lloc que ocupaven les obres al monestir de Sixena (ACN)
El lloc que ocupaven les obres al monestir de Sixena (ACN)
Sixena

La Fiscalia del Suprem demana investigar Santi Vila i Lluís Puig pel cas Sixena

La fiscalia veu indicis de desobediència dels dos últims consellers de Cultura per no haver entregat les peces que són a Lleida

RedaccióActualitzat

La Fiscalia del Suprem veu indicis de desobediència de l'exconseller de Cultura Santi Vila i de l'actual, Lluís Puig, pel cas del monestir de Santa Maria de Sixena, a Osca. Els atribueix aquest presumpte delicte per no haver entregat les peces que són a Lleida. El ministeri públic considera que el Tribunal Suprem és qui té la competència per jutjar-los, i demana que ho investigui.

La fiscalia considera que hi ha hagut desobediència dels dos consellers, com a mínim, en tres mandats del jutjat d'Osca, que va ordenar a Catalunya entregar a l'Aragó 44 peces procedents de Sixena que són al Museu de Lleida. La providència parla, per exemple, del juliol de l'any passat, quan el jutjat d'Osca va ordenar que es presentés un pla de transport de les obres i va posar una data límit per entregar-les. També fa referència al juliol d'aquest any, quan es van repetir la situació. En el primer cas el conseller era Santi Vila, i en el segon, Lluís Puig.

 

 

A Santi Vila, la fiscalia també el considera culpable de prevaricació, perquè va argumentar que no podia lliurar les peces perquè disgregaria la col·lecció i això no ho podia fer sense l'autorització oportuna. Segons la fiscalia, era ell mateix qui havia de donar aquesta autorització. En canvi, el ministeri fiscal no els atribueix el delicte d'apropiació indeguda. La fiscalia també demana que sigui el Tribunal Suprem, i no el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, qui jutgi la causa. Ho argumenta perquè un dels dos delictes es va cometre fora de Catalunya.

Anar al contingut