Jair Bolsonaro, que es troba actualment als Estats Units, en una imatge d'arxiu (Europa Press)

El Tribunal Suprem del Brasil investiga Bolsonaro per instigar l'atac als Tres Poders

La fiscalia havia fet la petició contra l'expresident, que segueix als Estats Units i ha perdut la immunitat

Actualitzat

El Tribunal Suprem ha decidit incloure Jair Bolsonaro a la investigació que hi ha en marxa per l'assalt als Tres Poders. La petició l'havia fet tres hores abans de la seva acceptació la Fiscalia General brasilera, que situa l'expresident com a autor intel·lectual de l'intent de cop.

La decisió arriba després que Bolsonaro publiqués un vídeo a les xarxes que ha eliminat al cap de poca estona, en què tornava a posar en dubte el resultat de les darreres eleccions, en què va guanyar Lula. Els fiscals fan servir aquest vídeo com a prova que l'expresident va ser instigador.

La Fiscalia ha demanat a Meta, propietària de Facebook, que guardi aquest vídeo i doni tota la informació sobre el mateix al Suprem. Per exemple, l'hora a la qual es va publicar, o quan es va esborrar.


Bolsonaro, als Estats Units

Bolsonaro era als Estats Units el dia de la investidura de Lula, seguia allà el dia dels atacs i encara hi és. Des que va deixar de ser president, l'1 de gener, va perdre la immunitat.

Segons el diari brasiler Folha de S. Paulo, la sol·licitud d'investigar-lo l'havia signat el número dos de la Fiscalia General, perquè el titular, nomenat per Bolsonaro, no ho ha volgut fer.

Els mitjans brasilers omplen els informatius amb aquesta informació i especulen sobre què podria passar amb Bolsonaro en les pròximes hores.

De moment el Brasil no n'ha demanat l'extradició als Estats Units, però ara que el Suprem passa a investigar-lo, aquest escenari podria arribar.

 

ARXIVAT A:
BrasilJair BolsonaroLula da Silva
Anar al contingut