Una sala del Tribunal de Comptes
Una sala del Tribunal de Comptes

La Fiscalia canvia de criteri i ara accepta que el Tribunal de Comptes torni l'aval a ERC

Entén que la fiança ja està coberta pels avals de l'Institut Català de Finances, que en un primer moment el tribunal no havia acceptat

Moviment de la Fiscalia tres dies abans de la reunió entre el president Aragonès i Pedro Sánchez, que s'ha de celebrar divendres a La Moncloa.

El ministeri fiscal ha canviat de criteri i ara defensa que es torni a ERC la fiança de 2,1 milions d'euros que va dipositar al Tribunal de Comptes per evitar que s'embarguessin els béns a Raül Romeva i a altres encausats per l'acció exterior de la Generalitat. La Fiscalia entén que la fiança ja està coberta pels avals de l'Institut Català de Finances.

Inicialment, el Tribunal de Comptes va rebutjar els avals de l'ICF i, fins i tot, es va obrir una investigació per determinar si eren legals. Finalment, però, el mateix tribunal els va acceptar. És per això que ara ERC demana la devolució.

Societat Civil Catalana s'ha oposat a la devolució de la fiança.


5,4 milions d'euros

El Tribunal de Comptes reclama 5,4 milions d'euros com a garantia de rescabalament pels suposats fons de la Generalitat destinats a promoure el procés independentista a l'exterior. Els reclama a membres dels governs de Mas i Puigdemont.

Són els expresidents Artur Mas i Carles Puigdemont, a més del vicepresident Oriol Junqueras i tres consellers: Raül Romeva, Andreu Mas-Colell i Francesc Homs. Hi ha també 8 secretaris generals, 2 interventors generals, 12 exdelegats a l'estranger i l'exsecretari general del Diplocat Albert Royo.

Esquerra va dipositar 2,1 milions d'euros. Junts, per la seva part, va dipositar davant el tribunal 3,3 milions d'euros; una part va ser en forma de diners, però la majoria amb avals de patrimoni personal dels encausats del govern d'Artur Mas.

 

ARXIVAT A:
Procés catalàCarles PuigdemontArtur Mas
Anar al contingut