Desallotjament d'una de les persones que havia ocupat el Banc Expropiat, el mes de novembre passat (ACN)
Desallotjament d'una de les persones que havia ocupat el Banc Expropiat, el mes de novembre passat (ACN)
Barcelona

La Fiscalia arxiva la investigació a Forn per pagar el lloguer del Banc Expropiat

El ministeri públic descarta responsabilitats penals, però sí que aprecia moltes irregularitats i incongruències en l'expedient municipal per a la contractació de l'immoble

Actualitzat

La Fiscalia ha arxivat la investigació oberta a l'extinent d'alcalde de Barcelona Joaquim Forn i a quatre tècnics municipals per haver pagat el lloguer de l'anomenat Banc Expropiat, un local ocupat del barri de Gràcia. En un escrit, el ministeri públic descarta responsabilitats penals pel pagament del lloguer del local durant un any, però sí que aprecia moltes irregularitats i incongruències en l'expedient municipal per a la contractació de l'immoble.

Després de mesos d'investigació, el ministeri públic conclou que els responsables municipals no van incórrer en un delicte de prevaricació per haver pagat el lloguer atès que, pel principi d'autonomia local, les corporacions locals "tenen un marge d'iniciativa per afrontar serveis atípics". La Fiscalia descarta també el delicte de malversació en el pagament de l'arrendament del Banc Expropiat, perquè el destí d'aquells diners "no es pot considerar realitzat en benefici privat".

Forn s'ha felicitat a Twitter de la decisió de la Fiscalia:

 


 

El govern de Xavier Trias va pagar 65.000 euros pel local ocupat per un any de lloguer. L'actual alcaldessa, Ada Colau, va censurar el pagament del lloguer de la finca perquè considera que Trias ho fa ver d'amagat malbaratant diner públic. El local, ocupat el 2011, va ser desallotjat per ordre judicial el maig de l'any passat i va provocar greus aldarulls al barri.

 

Anar al contingut