La Fiscalia anticorrupció s'oposaria a investigar l'operació Catalunya de Villarejo
El comissari Villarejo durant el judici (EFE)

La Fiscalia Anticorrupció s'oposaria a investigar l'operació Catalunya de Villarejo

El ministeri públic al·lega que no es va trobar documentació al domicili de l'excomissari on es fes referència a aquesta operació

RedaccióActualitzat

La Fiscalia Anticorrupció està en contra d'investigar l'operació Catalunya, perquè considera que no hi ha proves que s'organitzés un operatiu il·legal contra dirigents independentistes. Segons publica avui La Vanguardia, la Fiscalia Anticorrupció no és partidària d'obrir aquesta investigació, perquè creu que no és comparable amb altres causes relacionades amb l'excomissari José Manuel Villarejo, com l'operació Kitchen.

Fonts del ministeri públic citades per la capçalera argumentarien que no s'ha trobat cap referència, dins la documentació incautada a l'excomissari, a una operació Catalunya, com sí que va passar amb la Kitchen, i que la família Pujol i Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), afectats per l'operació, ja estan sent investigats per la judicatura.

Villarejo està ingressat a la presó des del 2017 i ahir a la nit va ser ingressat d'urgència en un hospital de Madrid.


Contradiccions amb el que afirma Villarejo

Aquestes afirmacions topen amb el fet que el mateix Villarejo va reconèixer en una entrevista a El País haver "organitzat i dirigit" aquesta operació a instàncies de l'exministre de l'Interior Jorge Fernández Díaz. Segons l'excomissari, la fabricació de proves falses per desprestigiar l'independentisme es va pagar amb fons reservats.

De fet, el sumari de l'operació Kitchen conté uns enregistraments de veu en què José Manuel Villarejo incrimina l'exsecretària general del PP i exministra de Defensa, María Dolores de Cospedal, en l'organització d'una segona operació Catalunya.

Als àudios intervinguts, Villarejo ofereix al marit de Cospedal informació sobre milers de comptes de ciutadans catalans a Andorra.

ARXIVAT A:
José Manuel VillarejoProcés català
Anar al contingut