Un carregament de mascaretes arribant a Madrid l'abril del 2020
Un carregament de mascaretes arribant a Madrid l'abril del 2020 (Europa Press)

La Fiscalia Anticorrupció investigarà el contracte del germà d'Ayuso

PSOE, Unides Podem i Més Madrid van presentar la denúncia la setmana passada

RedaccióActualitzat

La Fiscalia Anticorrupció ha obert una investigació sobre el contracte que la Comunitat de Madrid va adjudicar a l'empresa vinculada amb el germà d'Isabel Díaz Ayuso i pel qual va cobrar, segons la presidenta madrilenya, més de 55.000 euros.

És l'origen de la guerra que ha esclatat al PP i que, amb això, arriba també a la justícia. En tot cas, és el pas esperat després que el PSOE, Unides Podem i Més Madrid van fer la denúncia. També el mateix govern madrileny ha entregat aquesta setmana tota la documentació relativa a aquest contracte.

La Fiscalia justifica l'obertura de les diligències "a la vista que els fets denunciats poguessin arribar a ser constitutius de delictes que resulten de competència d'aquesta fiscalia especial i en apreciar en els fets una especial transcendència".

Els partits de l'oposició van justificar la denúncia argumentant que, als seus ulls, hi ha hagut tràfic d'influències, prevaricació i malversació de diners públics.

El contracte en qüestió es va adjudicar l'abril del 2020, en plena primera onada de la pandèmia, per valor d'un milió i mig d'euros, per a la compra de mascaretes FFP2 i FFP3. Es va fer pel procediment d'emergència, és a dir, sense concurs públic. En un primer moment, s'havia apuntat que el germà de la presidenta de la comunitat s'hauria quedat una comissió de gairebé 300.000 euros per aquest contracte; una quantitat que Ayuso va rebaixar a 55.850 euros.

Segons la presidenta de la Comunitat de Madrid, el seu germà va cobrar els diners "per aconseguir les mascaretes de la Xina", no com a comissió, i ella no va influir en cap moment perquè l'operació es portés a terme.

 

ARXIVAT A:
Isabel Díaz AyusoComunitat de MadridPPCovid-19Corrupció
Anar al contingut