Carles Puigdemont davant dels micròfons (ACN)
Carles Puigdemont davant dels micròfons (ACN)

La fiscalia alemanya presenta in extremis una nova sol·licitud d'extradició per a Puigdemont

El tribunal té trenta dies per tornar-se a pronunciar

Actualitzat

La fiscalia alemanya ha presentat in extremis una nova sol·licitud d'extradició per rebel·lió i malversació de fons públics que retarda la decisió del tribunal de Schleswig-Holstein sobre Carles Puigdemont. La fiscalia també ha demanat el seu ingrés a la presó per considerar que persisteix el risc de fugida.

La fiscalia de Schleswig-Holstein ja havia anunciat aquesta decisió i, ara, l'ha presentat formalment tenint en compte la informació que els van enviar les autoritats espanyoles. 

Tot i que ha acceptat la recepció d'aquest document, el tribunal de Schleswig-Holstein ja va dir fa uns dies que descartava el delicte de rebel·lió. Ara, amb la presentació de la sol·licitud per part de la fiscalia, el tribunal s'haurà de tornar a pronunciar. Té trenta dies per fer-ho i ja ha dit que s'hi posarà "en els pròxims dies".

 

 

La fiscalia manté la seva postura 

La fiscalia assegura en un comunicat que, malgrat la posició prèviament anunciada per l'alt tribunal del land, "segueix mantenint la seva postura" que el líder sobiranista ha de ser lliurat a Espanya, on el reclama el Tribunal Suprem.

I afegeix que, després de la valoració de l'"extensa documentació presentada", conclou "sense cap dubte" que es donen les condicions per a l'extradició per les acusacions de rebel·lió i malversació o corrupció.

Sobre la magnitud de la violència que es va produïr l'1 d'octubre, una condició clau per a l'"admissibilitat" del delicte de rebel·lió, la fiscalia reitera la seva opinió que sí que n'hi va haver prou.

Carles Puigdemont és a Alemanya des del 25 de març, quan el van detenir en entrar al país en cotxe des de Dinamarca. Va estar onze dies en una presó de Schleswig-Holstein, però el tribunal el va alliberar sota fiança i amb l'obligació de presentar-se setmanalment a la policia.

 

ARXIVAT A:
Carles PuigdemontRebel·lióMalversacióGovern empresonatProcés català
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut