Bassa, sortint de Suprem el 23 de març, el mateix dia que el jutge Llarena la va enviar a la presó (ACN)
Bassa, sortint de Suprem el 23 de març, el mateix dia que el jutge Llarena la va enviar a la presó (ACN)

La fiscalia, a favor que Bassa pugui sortir de la presó per visitar la seva mare

L'exconsellera ha demanat un permís per poder assistir a l'operació de la seva mare

Actualitzat

La Fiscalia del Tribunal Suprem s'ha mostrat favorable que l'exconsellera Dolors Bassa pugui sortir de la presó de Puig de les Basses per visitar la seva mare a l'hospital, on està ingressada a l'espera d'una intervenció quirúrgica. El ministeri públic demana que, mentre estigui fora de la presó, Bassa estigui en tot moment sota custòdia policial.

La defensa de l'exconsellera de Treball, Afers Socials i Família, processada per rebel·lió, va demanar aquest dimecres un permís puntual i extraordinari per poder assistir a l'operació que han de fer-li imminentment a la seva mare.

La junta de la presó s'ha reunit d'urgència i ha donat el vistiplau a la sortida de Bassa. El centre va traslladar la petició a la fiscalia, que també s'hi ha mostrat a favor. Ara, falta que el Suprem autoritzi la sortida de Bassa. S'espera que l'alt tribunal prengui la decisió aquest divendres.

A través de Twitter, l'advocat de Bassa, Mariano Bergés, ha demanat en nom de la família que, si finalment es concedeix el permís a l'exconsellera, no hi hagi concentracions per respectar la intimitat i permetre que el permís es desenvolupi de manera normal.

 

 

Si finalment Bassa surt de la presó, serà la primera dels dirigents sobiranistes catalans que aconsegueix un permís extraordinari d'aquest tipus. La decisió de la fiscalia de no oposar-se al permís només té un precedent en la causa contra els líders independentistes. El mes de març, el ministeri públic va sol·licitar la llibertat sota una fiança de 100.000 euros per a Joaquim Forn, tot i que el jutge Pablo Llarena no l'hi va concedir.

Bassa és a la presó de Figueres des de principis de juliol, quan va ser traslladada des d'Alcalá Meco. En les darreres setmanes, s'han popularitzat concentracions cada dimarts a l'exterior de la presó per donar suport a Bassa.

ARXIVAT A:
Dolors BassaGovern empresonatJudicial
Anar al contingut