La fiscal general de l'Estat no vol observadors internacionals al judici del procés
La fiscal general de l'Estat, María José Segarra, en una imatge d'arxiu (ACN)
Madrid

La fiscal general de l'Estat no vol observadors internacionals al judici del procés

María José Segarra diu que es podrà veure en directe per televisió i que no es pot "oferir més transparència"

RedaccióActualitzat

La fiscal general de l'Estat, María José Segarra, ha defensat aquest dilluns la transparència del judici contra el procés.

Segarra, que ha intervingut en un esmorzar informatiu a Madrid organitzat per l'Executive Forum España, no considera necessària la presència d'observadors internacionals.

Per argumentar-ho, ha recordat que el judici es podrà veure en directe per televisió:

"Crec que un judici que té lloc a la justícia espanyola, que és plenament respectuosa amb les garanties de tothom i que, a més, ofereix una transmissió en directe, és dubtós que es pugui oferir més transparència."


Hi haurà "desinformació"

De tota manera, ha admès que els independentistes poden "pretendre elevar el to d'aquesta supervisió internacional". També ha assegurat que durant el judici hi haurà "desinformació":

"En un judici amb tant d'interès mediàtic hi haurà molta informació i desinformació també. L'únic que li puc dir és que des de la Fiscalia explicarem i intentarem ser el més diàfans possible perquè s'entengui, no només a través de la transmissió televisiva, sinó que s'entenguin els posicionaments que en cada moment es facin."

Segarra ha fet aquestes declaracions el mateix matí que s'ha sabut que el Tribunal Suprem ha rebutjat deixar en llibertat durant el judici els líders independentistes acusats de sedició i rebel·lió perquè, segons ha assegurat, s'ha incrementat el risc de fuga.

Aquest dimecres es presenta a Madrid la plataforma International Trial Watch, que pretén facilitar la presència d'organitzacions internacionals de drets humans i de juristes com a observadors al judici que tindrà lloc al Suprem.

ARXIVAT A:
Judici procés
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut