La Fiscalia General de l'Estat vol unificar criteris davant les ocupacions
Delgado ha anunciat una instrucció per les ocupacions en l'obertura de l'any judicial (EFE/J.J. Guillén)
Madrid

La fiscal general anuncia una instrucció per unificar criteris davant les ocupacions

El Col·legi d'Advocats de Barcelona ha demanat que es regulin per llei els desallotjaments exprés per combatre el fenomen

RedaccióActualitzat

Primera resposta de la Fiscalia General de l'Estat per afrontar l'augment d'ocupacions d'habitatges, com ha demanat el Col·legi d'Advocats de Barcelona. La fiscal general, Dolores Delgado, ha anunciat una instrucció perquè la segueixin els fiscals de tot el país.

"Els diferents fenòmens delictius, que preocupen la població, ja tenen una resposta suficient en el nostre ordenament jurídic, però sí que requereixen d'una acció específica d'acord amb les necessitats de la ciutadania.

Aquest és el cas de les ocupacions de domicili, i és la nostra intenció, en els pròxims dies, dictar una instrucció que abordi el tractament per part dels i les fiscals a aquest fenomen delictiu."


L'exministra de Justícia no ha avançat, però, el contingut de la instrucció, que es dictarà els pròxims dies.

Delgado ha fet l'anunci aquest dilluns al migdia a Madrid en un discurs davant del rei i la cúpula judicial, amb motiu de l'obertura de l'any judicial.

Avui dia, l'ocupació de cases buides i inhabitades de particulars o bancs no constitueix delicte de violació de domicili sinó un delicte d'usurpació, que implica una multa i una expulsió molts mesos -o fins i tot anys - més tard.

El Col·legi d'Advocats ha demanat que estigui aprovat per llei el desallotjament exprés dins d'un termini de 48 hores després de l'ocupació. La petició s'ha fet en el marc d'un increment del nombre de denúncies per ocupació il·legal d'habitatges a Catalunya des del 2015. L'any passat van superar les 8.300, molt per sobre de les 6.100 de l'any anterior.

 

 

ARXIVAT A:
HabitatgeJudicialFiscalia General de l'Estat
Anar al contingut