Barcelona

La fira més gran de l'audiovisual tria Barcelona perquè té "capacitat de créixer"

La fira del sector audiovisual ISE ha triat Barcelona com a nova seu davant de ciutats com Londres, Frankfurt i París

RedaccióActualitzat

A partir del 2021, Barcelona tindrà una nova gran fira, l'Integrated Systems Europe (ISE). La primera cita de l'ISE amb Barcelona ja té data: del 2 al 5 de febrer del 2021.

Integrated Systems Europe és l'exposició més important i extensa a escala mundial de productes i tecnologia audiovisual i s'ha convertit també en un marc on fer negocis relacionats amb el sector.

Aquesta nova fira que omplirà els pavellons de la Fira de Barcelona tindrà unes xifres semblants a les de l'altre gran congrés de la ciutat, el Mobile World Congress.

Es calcula que per l'ISE podrien venir 100.000 assistents, i que l'impacte econòmic per a la ciutat rondaria els 400 milions d'euros.

 

El màxim responsable del Saló, el seu director general, Mike Blackman, ha explicat a Televisió de Catalunya, en una entrevista, les raons per les quals van acabar decidint-se per Barcelona:

"Hem buscat per tot Europa recintes que tinguessin la capacitat no només per acollir l'ISE com és ara, sinó que ens donés la capacitat de créixer en un futur. No ens volem moure cada tres o cinc anys, volem trobar una llar i quedar-nos-hi."

Segons explica Mike Blackman, el creixement del saló ha fet que el recinte de la fira d'Amsterdam els hagi quedat petit, i això els ha portat a buscar una nova seu per al saló.

L'organització va preguntar als expositors quina ciutat preferien. I en la tria final, Barcelona va acabat guanyant altres ciutats com Londres, Frankfurt o París.

Per Mike Blackman, la combinació del recinte de Gran Via amb els atractius de la ciutat va convertir Barcelona en un destí imbatible, fins i tot amb les tensions polítiques dels últims mesos a Catalunya:

"No crec que hagi afectat en la nostra decisió de venir aquí, ni que afecti la gent que vingui per participar en la fira. Venim a fer negocis, no per ser polítics."

La presentació oficial de la nova fira que ve a Barcelona es va fer al Saló de Cent, espai només usat per a les grans ocasions. Mike Blackman assegura que necessiten suport polític, no financer, que permeti desenvolupar totes les perspectives de futur d'un saló com l'ISE:

" Necessitem el suport institucional, l'ajuda, perquè hi ha certes coses que estem fent i per a les quals necessitem suport polític. No volem suport financer, no té res a veure amb això. És més tenir el suport polític, obrir les portes, fer que les coses siguin possibles, i això és el que han fet."

El saló s'adreça a professionals del món audiovisual, no està destinat al gran públic, però volen que la ciutat i els seus veïns també el puguin viure:

"Volem els ciutadans al nostre costat. I creiem que els podem oferir alguna cosa, també. Estem treballant amb l'Ajuntament, amb l'alcaldessa, per veure quins esdeveniments podem crear per donar beneficis addicionals als ciutadans de Barcelona."

 

Notícia relacionada: Mobile World Congress

 

ARXIVAT A:
Mobile World Congress
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut