L'equip dels Vodafone Giants durant la final de la Superlliga
L'equip dels Vodafone Giants durant la final de la Superlliga

La final de la Superlliga de LoL es juga a Barcelona amb milers d'espectadors a Twitch

Els Vodafone Giants de Màlaga han estat els guanyadors de la competició, que han seguit més de 300.000 persones

Actualitzat

Els jugadors del videojoc League of Legends estan acostumats a jugar en línia, però quan la competició és de la magnitud de la Superlliga espanyola milers de persones segueixen presencialment el joc en grans recintes per veure com els seus ídols competeixen en directe.

Per això, després de dos anys l'expectació era gran al saber que la final de la Superlliga es jugaria presencialment al Barcelona International Gaming Center del Poblenou, un centre gaming totalment preparat per ser la seu d'unes finals. Això sí, encara sense públic. Aquest dijous més de 300.000 persones han estat pendents, a través de Twitch, del que passava dins aquesta nau del Poblenou.

El vigent campió era l'equip UCAM, de la Universitat de Múrcia, un equip modest sense grans espònsors a diferència de l'equip Vodafone Giants de Màlaga, el seu rival a la final i l'equip que més títols acumula: set en total. Finalment, els Vodafone Giants han acabat imposant-se i guanyant el trofeu.
 


Els millors jugadors del League of Legends poden arribar a guanyar més de 5.000 euros al mes. Les competicions van succeint-se i, ara que tot just ha acabat la Superlliga, els guanyadors ja es preparen per a l'European Masters, la competició a nivell europeu. Si tenen sort, poden arribar al campionat mundial.

Jordi Soler, director general de la Lliga de Videojocs Professional explica que hi ha moltes persones pendents d'aquestes competicions i cal que els jugadors responguin a unes característiques determinades:

"Necessitem jugadors que sàpiguen jugar, que estiguin entrenats. Són gent que han de ser uns atletes perquè per poder aguantar la pressió que tenen en aquests moments s'ha d'estar físicament en forma."

Hi ha deu equips, tres dels quals catalans, que es reparteixen 440.000 euros l'any en premis. El seguiment d'aquest e-sport està en expansió i amb la pandèmia ha crescut un 50%. Víctor Fernández, comentarista d'esports electrònics, explica que hi ha molta gent que els envia fotos jugant o veient competicions amb els seus fills.

La final del 2020 s'havia de jugar al Palau de Vistalegre de Madrid davant de 30.000 aficionats. L'afició espanyola encara està lluny de països com Corea o la Xina, on s'omplen estadis gegants i els jugadors són veritables estrelles.
 

 

ARXIVAT A:
VideojocsTecnologia
Anar al contingut