Una imatge d'arxiu de Salvador Espriu.
Una imatge d'arxiu de Salvador Espriu.
Barcelona

La Filmoteca descobreix la cinefília d'Espriu amb un cicle dedicat a l'escriptor

Espriu, que havia fet els estudis primaris en una escola alemanya, considerava que l'havia marcat el cinema alemany. Justament per això, el cicle que ha preparat la Filmoteca comença amb la projecció de la pel·lícula "M", de Fritz Lang. En dies posteriors hi haurà altres projeccions, com ara "La nit", de Michaelangelo Antonioni, i "L'òpera dels tres rals", de Georg Wilhelm Pabst.

RedaccióActualitzat
La Filmoteca de Catalunya s'agermana fins al 16 de maig amb l'Any Espriu. Ho fa a través d'un cicle que repassa la relació d'Espriu amb el cinema, força desconeguda, i la manera com va influir en la seva obra.

Espriu, que havia fet els estudis primaris en una escola alemanya, considerava que l'havia marcat el cinema alemany. Justament per això, el cicle que ha preparat la Filmoteca comença amb la projecció de la pel·lícula "M", de Fritz Lang. Just després hi haurà una taula rodona amb el comissari de l'Any Espriu, Xavier Bru de Sala, i, entre d'altres, la professora de Literatura Catalana a la UOC Teresa Iribarren.

En dies posteriors hi haurà altres projeccions, com ara "La nit", de Michaelangelo Antonioni, "L'òpera dels tres rals", de Georg Wilhelm Pabst, i "Noies d'uniforme", de Leontine Sagan i Carl Froelich.
Anar al contingut